Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Vragenlijst corona voor patiënten voorafgaand aan face to face contact

woensdag 20 mei 2020

Aan patiënten die binnenkort een face to face contact hebben op de poli, in de kliniek of thuis vragen we vlak vóór de afspraak na te gaan of mogelijk sprake is van besmetting met het coronavirus. Hiervoor is een vragenlijst beschikbaar. Deze patiënten ontvangen de vragenlijst via het secretariaat van het team waar zij in behandeling zijn, of in hun persoonlijke Mijn GGZ Drenthe-omgeving.

Als u 38°C koorts heeft en/of één of meer vragen met ‘JA’ beantwoordt, is mogelijk sprake van besmetting met het coronavirus. Wij verzoeken u dan het secretariaat van het team waar u in behandeling bent te bellen. Vervolgens belt uw behandelaar of een verpleegkundige u terug. Samen maakt u vervolgens afspraken over hoe de behandeling verder gaat. Bij een vermoeden van een besmetting kunt u zich door de GGD laten testen op het coronavirus.

Klik hier voor de vragenlijst.

Bij medische noodzaak zoals spoed of het toedienen van medicatie is altijd face to face contact mogelijk op de poli of in de kliniek. Als sprake is van een (mogelijke) besmetting met het coronavirus, ontvangen we u in een speciale ruimte. Tijdens de afspraak draagt de behandelaar beschermende middelen (mondkapje, bril, schort en handschoenen) en verzoeken we u een mondkapje te dragen. Uw naaste kan helaas niet meekomen naar de afspraak.

Behandeling face to face en bezoek weer beperkt mogelijk

GGZ Drenthe heeft maatregelen getroffen zodat behandelingen op de poli’s en bij de mensen thuis veilig kunnen plaatsvinden. De face to face afspraken vinden alleen plaats als (beeld)bellen niet mogelijk of toereikend is. Ook kunnen patiënten onder strikte voorwaarden weer bezoek ontvangen. Alle face to face contacten vinden plaats met inachtneming van anderhalve meter afstand en de door het RIVM geadviseerde hygiëneregels.

Subsidie promotieonderzoek Cecil Prins naar veerkracht in gezinnen bij psychische aandoeningen

Het Zorgondersteuningsfonds heeft financiële ondersteuning toegekend aan het promotieonderzoek van gezinspsychiater Cecil Prins-Aardema, getiteld Veerkrachtige families: herstelbevorderende factoren in gezinnen van mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA). De subsidie geldt vanaf 1 juli voor de komende vijf jaar.