Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Uitnodigingen voor AstraZeneca vaccinatie verstuurd

donderdag 18 februari 2021

Deze week zijn uitnodigingsbrieven verstuurd naar klinische patiënten en wettelijk vertegenwoordigers, die in de loop van maart gevaccineerd gaan worden met het AstraZeneca vaccin (mensen tussen 18 en 65 jaar). In de brieven informeren wij hen over de aanstaande vaccinatie en vragen daarvoor toestemming. 

Het gaat om ongeveer 400 patiënten, die langere tijd in de verschillende klinieken verblijven en op verblijfsafdelingen wonen. Het is nog niet bekend wanneer de vaccins precies komen. De precieze vaccinatiedatum wordt op de locaties bekend gemaakt. De patiënten krijgen de vaccinatie op de locatie waar zij verblijven.

Eerste uitnodigingen coronavaccinatie aan patiënten 60+ verstuurd

Deze week zijn de eerste uitnodigingsbrieven voor vaccinatie tegen corona verstuurd aan patiënten ouder dan 60 jaar en wettelijk vertegenwoordigers. Daarin informeren wij hen over de aanstaande vaccinatie en vragen daarvoor toestemming.

Dagbesteding in coronatijden

De Academische Werkplaats Verstandelijke Beperking en Geestelijke Gezondheid heeft in samenwerking met de Trans en Vanboeijen een catalogus met activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking gemaakt. Dat is het resultaat van een onderzoek naar gezonde dagbesteding in coronatijden.