Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nieuwe directiestructuur GGZ Drenthe

woensdag 29 september 2021

Vanaf 1 oktober wijzigt de directiestructuur GGZ Drenthe. De directie bestaat vanaf die datum uit twee directeuren.

De afgelopen periode heeft onderzoek plaatsgevonden naar de passende toekomstige directiestructuur voor GGZ Drenthe. Daarbij is de vraag beantwoord welke structuur en omvang de toekomstige directie moet hebben, rekening houdend met de uitdagingen voor de komende jaren, de structuur van het management binnen GGZ Drenthe en de beleidskaders vanuit Espria. Inmiddels is het onderzoek afgerond en heeft advisering door de medezeggenschap plaatsgevonden.
 
Vanaf 1 oktober zal de directie bestaan uit Hilda van der Hek, directeur Bedrijfsvoering, en Erik Mulder, directeur Zorg. Peter van der Noord zal zijn werkzaamheden als directeur behandelzaken per 1 november beëindigen. Hij zal zich volledig richten op zijn werkzaamheden als niet-statutair lid van de Raad van Bestuur van Espria.
 
We zijn blij met deze stap en hebben er vertrouwen in hiermee een toekomstbestendige structuur voor GGZ Drenthe te realiseren, passend bij de ontwikkelingen en uitdagingen.

Samen fietsen voor suïcidepreventie

Hulpverleners, nabestaanden en wielersporttrainers gaan op donderdag 9 september fietsen om aandacht te vragen voor zelfdoding onder jongeren. Dat gebeurt op initiatief van ‘Break the stigma for families’ in samenwerking met onder meer GGZ Drenthe, 113 Zelfmoordpreventie, Stichting Route Jack, GGD Drenthe, Accare en Espria Ledenvereniging. Aanleiding hiervoor is de Wereld Suïcidepreventiedag op 10 september, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor zelfdoding om het onderwerp bespreekbaar te maken en steun te bieden aan nabestaanden.

Directeur Petra de Rijke met pensioen

Directeur Petra de Rijke gaat met pensioen. Op woensdag 11 augustus is haar laatste werkdag bij GGZ Drenthe.