Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Directeur Petra de Rijke met pensioen

dinsdag 10 augustus 2021

Directeur Petra de Rijke gaat met pensioen. Op woensdag 11 augustus is haar laatste werkdag bij GGZ Drenthe.

Vanaf 2009 heeft Petra de Rijke diverse directiefuncties vervuld binnen GGZ Drenthe, eerst bij Beveiligde Psychiatrie, later in de directie van GGZ Drenthe. 

Zij heeft op velerlei wijze bijgedragen aan de ontwikkeling van onze organisatie. Als voorzitter van de directie heeft ze GGZ Drenthe vanuit haar doelstellingen weer van een duurzame koers voorzien.

Petra de Rijke blijft nog aan Espria verbonden als adviseur op het gebied van Mens en Arbeid en de verdere implementatie van het Espria brede Sociaal Kader.

We spreken onze grote dank en waardering uit voor haar alles wat Petra heeft bijgedragen aan onze organisatie. 

In september vindt een afscheidsreceptie plaats, passend binnen de coronamaatregelen.

GGZ Drenthe sluit meerjarencontact met Zilveren Kruis

Verzekerden van Zilveren Kruis kunnen kiezen of ze een afspraak op de poli in combinatie met online hulp willen of alleen online hulp. Dat is een van de afspraken in de meerjarenovereenkomst die GGZ Drenthe en zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben ondertekend. "We verwachten dat in 2023 ruim 20% van onze patiënten een afspraak op de poli in combinatie met online hulp krijgt,” aldus Hilda van der Hek, directeur van GGZ Drenthe.

Agnes van Everdingen Koninklijk onderscheiden

Ervaringsdeskundige Agnes van Everdingen is donderdag gekroond tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau voor haar rol bij de inzet van ervaringsdeskundigheid bij GGZ Drenthe.