Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Barbara van Blanken in Suriname voor voorlichting over trauma

maandag 25 februari 2019

GZ-psycholoog Barbara van Blanken, werkzaam bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie, heeft een tweedaagse training over trauma gegeven in Suriname. Dat gebeurde op verzoek van het Surinaamse Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in samenwerking met stichting Matoekoe. Opvoeders en hulpverleners konden zich kosteloos laten informeren over (herkennen van) trauma.

Maatschappelijke diensten versterken
Traumatisering bij kwetsbare personen zoals kinderen, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking, komt vaak voor in Suriname. Door het verzorgen van de training wil het ministerie samen met zijn partners de capaciteit van diverse maatschappelijke diensten versterken, om zodoende bij te dragen aan het terugdringen van sociaal-maatschappelijke problemen.

Verschillende media hadden aandacht voor de training van Barbara, zoals de plaatselijke televisie.

Internationale uitbreiding onderzoek naar 3MDR bij trauma

Het Walter Reed National Military Medical Center in Washington gaat onderzoek doen naar de behandeling van trauma met 3MDR. Dat onderzoek vindt ook bij GGZ Drenthe plaats.

Drentse gemeenten en jeugdhulpaanbieders ondertekenen akkoord voor betere jeugdhulp

De twaalf Drentse gemeenten en de jeugdhulpaanbieders Accare, Ambiq, Cosis, GGZ Drenthe en Yorneo in Drenthe willen zorgen voor een kwalitatief goed jeugdhulpaanbod tegen betaalbare kosten. Daarvoor ondertekenen zij op vrijdag 25 januari een akkoord om de jeugdhulp in Drenthe anders en goedkoper te organiseren. Met het Bestuurlijk Transformatie Akkoord spreken de partners af hiermee samen aan de slag te gaan.