Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Vroege Interventie Psychose (VIP) is een TOPGGz behandeling die jongvolwassenen ondersteunt die een verhoogde kans hebben een psychose te krijgen. Het VIP-team behandelt en begeleidt jonge mensen tijdens of na (een van) de eerste psychose(n).

De behandeling kan bestaan uit:

  • het geven van voorlichting over hoe psychosen ontstaan en hoe je hiermee om kan gaan
  • gesprekken met een psycholoog en/of psychiater
  • een deeltijdbehandeling met groepstrainingen
  • voorlichting aan en ondersteuning van familie
  • begeleiding in de thuissituatie

Voor iemand die een psychose krijgt, is het na afloop vaak lastig om het leven weer op te pakken. Daarom helpt het VIP-team hem of haar om weer zo zelfstandig mogelijk te leven. Naast het behandelen van de klachten begeleiden we mensen bij het op orde brengen van wonen, opleiding, werk, financiën en het omgaan met vrienden en familie.

Wat levert het op?

Wij helpen jongvolwassenen weer verder te gaan met hun maatschappelijke en sociale leven. U begrijpt uw manier van denken beter. Ook weet u wat u beschermt tegen een nieuwe psychose. Hierdoor hebt u meer zelfvertrouwen en kunt u het dagelijks leven beter aan. 

Praktische zaken

Het VIP-team behandelt en ondersteunt mensen tot vijf jaar na een eerste psychose.

Er is een dagbehandeling (deeltijdbehandeling), die bestaat uit een groepsprogramma van 3 dagen per week. Daarnaast is er ook individuele behandeling en/ of begeleiding mogelijk.

Folder

 Uitgevoerd door

Psychosecircuit

De beschrijving van Vroege Interventie Psychose geeft een algemeen beeld van de behandeling. 

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.