Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Bijeenkomst voor familie en naasten

De Adviesraad Naasten van GGZ Drenthe organiseert een bijeenkomst voor naasten van patiënten op donderdag 20 april 2023 in Assen. De bijeenkomst staat in het teken van de belangrijke rol die naasten hebben in het herstel van een dierbaar iemand met psychische problemen. Ook de zorgen en vragen die naasten soms hebben komen aan bod.

Informatie en ervaringen
GGZ Drenthe wil familie en naasten zo goed mogelijk informeren, ondersteunen en betrekken bij de behandeling. Tijdens de bijeenkomst vertelt klinisch psycholoog Esther van der Zee over de belangrijke rol van naasten. Ook krijgt u informatie over familieondersteuning en een nieuwe app voor naasten. Tussendoor is er soep en een broodje, muziek van onze band Enjoy en kunt u ervaringen uitwisselen met andere naasten.

Herstel bij psychische problemen
Wanneer iemand te maken krijgt met psychische problemen van een naaste, kan dat vragen, bezorgdheid en onzekerheid oproepen. Soms verandert een persoon of is hij of zij moeilijk te bereiken of te begrijpen. Tegelijkertijd spelen familieleden en naasten een belangrijke rol bij het herstel van iemand met psychische problemen. Zij kennen de persoon immers vaak als geen ander en kunnen van belangrijke toegevoegde waarde zijn in het dagelijks leven van de persoon.

Programma
14.45 uur Inloop met een drankje en een hapje
15.00 uur Opening door Erik Mulder, directeur behandelzaken van GGZ Drenthe
15.15 uur Uitleg programma door dagvoorzitter Fransien Dokter
15.30 uur De belangrijke rol van naasten uitgelegd door Esther van der Zee
16.15 uur Koffie/thee
16.30 uur Familieondersteuning door Paul Huisman
17.00 uur Pauze met soep en een broodje
17.45 uur Muziek van onze band Enjoy
18.30 uur De nieuwe app voor naasten van GGZ Drenthe door Nynke Boersma
18.45 uur Afsluiting

Alle naasten zijn van harte welkom! Deelt u vooral deze uitnodiging.

Aanmelden
Aanmelden is nodig. Meld u aan vóór 16 april door een mail te sturen naar: bijeenkomst.naasten@ggzdrenthe.nl. Vermeld in de mail:

  • uw naam;
  • met hoeveel personen u komt. 

De toegang is gratis. Na aanmelding sturen wij u een bevestiging.

Wees welkom!

Locatie en parkeren
De bijeenkomst vindt plaats in de Adventskerk naast het terrein van GGZ Drenthe in Assen (Lindelaan 49). Er is beperkte parkeergelegenheid bij de Adventskerk. U kunt ook parkeren op locatie Dennenweg 9