Spring naar navigatie Spring naar inhoud
7 mei
Depressie bij ouderen

Het Rob Giel Onderzoekcentrum organiseert een symposium over depressie bij ouderen. De meest gestelde diagnose binnen de ouderenpsychiatrie, waarbij veel factoren die diagnose kunnen "kleuren". Zoals angst, eenzaamheid of systeemproblematiek. Psychiater Astrid Lugtenburg van GGZ Drenthe spreekt onder meer over: Is het depressie? Of ouderdom?

25 mei
Informatiedag FPK voor studenten en professionals

Op zaterdag 25 mei organiseert de FPK een informatiedag voor studenten en professionals, die vanuit hun functie te maken hebben of zullen krijgen met forensische patiënten of geïnteresseerd zijn in het werken met deze doelgroep binnen de forensische psychiatrie.

6 jun
Factival 2019

Het landelijk FACT congres komt dit jaar naar Drenthe. In samenwerking met patiënten, naastbetrokkenen en netwerkpartners organiseert GGZ Drenthe het Factival.

3 okt
Gevangen in ontembaar verlangen

De Forensische Psychiatrie van GGZ Drenthe organiseert een tweedaags symposium over diverse patronen van verslavend gedrag die, vaak in samenhang met andere psychische aandoeningen, schade kunnen berokkenen of leiden tot delinquent gedrag.

9 okt
Noordelijk Overleg Ouderen Psychiatrie

Het jaarlijkse NOOP-congres wordt gehouden bij GGZ Drenthe in Assen. Thema is "Family matters". NOOP is een samenwerking tussen vijf ggz-instellingen op het gebied van ouderenpsychiatrie.