Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Heb je gesolliciteerd op een van onze functies? We vinden het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Daarom informeren we je graag over onze sollicitatieprocedure zodat je weet wat je kunt verwachten. 

Onze sollicitatieprocedure bestaat uit vijf heldere stappen. Elke stap heeft hetzelfde doel; elkaar beter leren kennen. Dit zijn de stappen:

Stap 1: Solliciteren

Via onze website kun je solliciteren op openstaande vacatures. Na het versturen van je sollicitatie via de sollicitatieknop ontvang je binnen enkele minuten automatisch een ontvangstbevestiging per e-mail. Het vervolg van je sollicitatie ziet er als volgt uit:

 • Team Werving en Selectie van GGZ Drenthe neemt je sollicitatie in behandeling. Na de sluitingstermijn sturen zij alle sollicitaties naar de verantwoordelijke manager.
 • Doorgaans hoor je binnen één week na de sluitingsdatum de uitslag. We bellen of mailen om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek, óf je ontvangt een afwijzing per mail. We doen ons uiterste best om je snel te laten weten of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.
 • Mogelijk ben je wel een interessante kandidaat, maar niet voor deze vacature. Dan vragen we of we je gegevens mogen bewaren. We nodigen je vervolgens uit voor een oriënterend gesprek, of nemen contact op als we een geschikte vacature hebben.
 • Bij een open sollicitatie beoordeelt het Team Werving en Selectie je brief en cv. We nemen contact met je op via de mail of telefonisch om de mogelijkheden met je te bespreken als we verwachten dat we een goede match zijn. Als we geen mogelijkheden voor je zien, ontvang je een afwijzing per mail.
Stap 2: Kennismaken

Op basis van jouw motivatie en cv bepalen we of er een match is tussen jou en het vacatureprofiel. Als we met je willen kennismaken ontvang je per e-mail een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek, waarin datum, tijdstip, locatie en met wie je het gesprek gaat voeren staan.

 • Het is belangrijk dat je de uitnodiging bevestigt door op de daarvoor bestemde link te klikken. Dan weet de selectiecommissie dat je aanwezig bent op het gesprek. Indien je niet kunt, neem dan contact op met de contactpersoon die in de uitnodiging staat.
 • De verantwoordelijke manager belt je na het gesprek over de uitslag. 
 • Valt de keuze niet op jou, dan stopt de procedure.
 • Als we met je verder willen, heb je soms nog een tweede sollicitatiegesprek of krijg je de mogelijkheid om een dag mee te lopen met het team.
Stap 3: Referenties

Valt de keuze op jou, dan nemen we eerst contact op met twee door jou opgegeven referenties. Je kunt je referenties opgeven na de eerste (en soms de tweede) gespreksronde.

Stap 4: Arbeidsvoorwaardengesprek

Na een goede indruk vanuit de referenties ontvang je een uitnodiging voor het telefonische arbeidsvoorwaardengesprek met de personeelsconsulent. 

 • Bij de mail zit ook een indiensttredingsformulier. Vul het formulier volledig in en stuur het minimaal twee dagen voor het gesprek retour naar de hr-consulent.
 • In de mail staat ook wat je moet doen voor je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Als we het eens zijn geworden over de arbeidsvoorwaarden, leggen we de afspraken vast op het indiensttredingsformulier. Op basis daarvan wordt, zodra we de VOG hebben ontvangen, een arbeidsovereenkomst opgesteld en naar je huisadres gestuurd. 

Stap 5: Welkom bij GGZ Drenthe!

Is de uitkomst van de gesprekken, referenties en arbeidsvoorwaarden van beide kanten positief? Gefeliciteerd! We verwelkomen je graag binnenkort als nieuwe collega!

Verder hebben we nog een aantal zaken op een rijtje gezet die voor jou wellicht interessant kunnen zijn.

In- en externe sollicitanten

Wanneer er op een vacature in- en externe kandidaten solliciteren, bekijken wij eerst de interne sollicitaties. En bij gelijke geschiktheid tussen interne en externe kandidaten, geven wij de voorkeur aan de interne kandidaat. 

Diversiteitsbeleid

Bij GGZ Drenthe staan we voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen. Iedereen is welkom voor een kennismaking met GGZ Drenthe! Ook in onze sollicitatieprocedure staat een evenwichtig personeelsbestand centraal.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen

Als je bij GGZ Drenthe in dienst komt, vragen wij digitaal een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aan. Een VOG is verplicht bij functies waarbij wordt gewerkt met kwetsbare personen. Dit is het geval bij GGZ Drenthe, ook al heb je er in jouw functie niet direct mee te maken. Dit doen we dus standaard.

Nadat de VOG door ons is aangevraagd, ontvang je een e-mail van Justis, de instantie die deze verklaringen regelt. Het bijbehorende digitale formulier vul je in. De kosten zijn €33,85 (peildatum augustus 2023). Die moet je eerst zelf betalen. Na een paar weken krijg je de uitslag. De kosten van de VOG kun je na indiensttreding declareren. 

VOG P aanvragen

Ga je aan de slag binnen de Forensische Psychiatrie? Dan is het noodzakelijk om een VOG P  (Verklaring Omtrent Gedrag Politiegegevens) te kunnen overhandigen. Nadat we de VOG voor je hebben aangevraagd, ontvang je een e-mail van Justis, de instantie die deze verklaringen regelt. Het bijbehorende digitale formulier vul je in. De kosten zijn €70 (peildatum april 2024). Die moet je eerst zelf betalen. Na een paar weken krijg je de uitslag. De kosten van de VOG P kun je na indiensttreding declareren. 

Privacy van sollicitanten

GGZ Drenthe respecteert de privacy van haar sollicitanten. Als je bij GGZ Drenthe solliciteert, verstrek je ons bepaalde gegevens over jezelf. Wij verwerken die gegevens in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy en bescherming van persoonsgegevens. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

GGZ Drenthe Rookvrij

GGZ Drenthe streeft ernaar in 2025 een rookvrije behandel- en werkplek te zijn. Met GGZ Drenthe Rookvrij sluiten we aan op het Nationaal Preventieakkoord inzake roken, dat eind 2018 door De Nederlandse GGZ is ondertekend. Daarmee onderschrijft de brancheorganisatie het grote maatschappelijke belang van dit akkoord. Bekijk deze pagina voor meer informatie over GGZ Drenthe Rookvrij.