Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Heb je gesolliciteerd op een van onze functies? We vinden het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Daarom informeren we je graag over onze sollicitatieprocedure zodat je weet wat je kunt verwachten. 

Onze sollicitatieprocedure bestaat uit vier heldere stappen. Elke stap heeft hetzelfde doel: elkaar beter leren kennen. Dit zijn de stappen:

Stap 1: Solliciteren

Via onze website kun je solliciteren op openstaande vacatures. Na het versturen van je sollicitatie via de sollicitatieknop ontvang je binnen enkele minuten automatisch een ontvangstbevestiging per e-mail. Het vervolg van je sollicitatie ziet er als volgt uit:

 • Team Werving en Selectie van GGZ Drenthe neemt je sollicitatie in behandeling. Na de sluitingstermijn sturen zij alle sollicitaties naar de verantwoordelijke manager.
 • Doorgaans hoor je binnen één week na de sluitingsdatum de uitslag. We bellen of mailen om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek, óf je ontvangt een afwijzing per mail. We doen ons uiterste best om je snel te laten weten of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.
 • Mogelijk ben je wel een interessante kandidaat, maar niet voor deze vacature. Dan vragen we of we je gegevens mogen bewaren. We nodigen je vervolgens uit voor een oriënterend gesprek, of nemen contact op als we een geschikte vacature hebben.
 • Bij een open sollicitatie beoordeelt het Team Werving en Selectie je brief en cv. Als je een interessante kandidaat bent, nodigen we je uit voor een oriënterend gesprek.
Stap 2: Kennismaken

Op basis van jouw motivatie en cv bepalen we of er een match is tussen jou en het vacatureprofiel. Als we met je willen kennismaken ontvang je per e-mail een uitnodiging voor het  sollicitatiegesprek, waarin datum, tijdstip, locatie en met wie je het gesprek gaat voeren staan.

 • Het is belangrijk dat je de uitnodiging bevestigt door op de daarvoor bestemde link te klikken. Dan weet de selectiecommissie dat je aanwezig bent op het gesprek. Indien je niet kunt, neem dan contact op met de contactpersoon die in de uitnodiging staat.
 • De verantwoordelijke manager belt je na het gesprek over de uitslag. 
 • Valt de keuze niet op jou, dan stopt de procedure.
 • Als we met je verder willen, heb je soms nog een tweede sollicitatiegesprek. 
Stap 3: Referenties

Valt de keuze op jou, dan nemen we eerst contact op met twee door jou opgegeven referenties. Je kunt je referenties opgeven na de eerste (en soms de tweede) gespreksronde.

Stap 4: Arbeidsvoorwaarden

Na een goede indruk vanuit de referenties ontvang je per e-mail een uitnodiging voor het arbeidsvoorwaardengesprek met de personeelsconsulent. Daarin staan datum, tijdstip en locatie van het gesprek en wat je moet meenemen, bijvoorbeeld een legitimatiebewijs.

 • Bij de mail zit ook een indiensttredingsformulier. Neem het ingevulde formulier mee naar het arbeidsvoorwaardengesprek.
 • In de mail staat ook wat je moet doen voor je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Als we het eens zijn geworden over de arbeidsvoorwaarden, leggen we de afspraken vast op het indiensttredingsformulier. Op basis daarvan wordt, zodra we de VOG hebben ontvangen, een arbeidsovereenkomst opgesteld en naar je huisadres gestuurd. 

Stap 5: Welkom bij GGZ Drenthe!

Is de uitkomst van de gesprekken, referenties en arbeidsvoorwaarden van beide kanten positief? Gefeliciteerd! We verwelkomen je graag binnenkort als nieuwe collega!

GGZ Drenthe respecteert de privacy van sollicitanten.