Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe streeft ernaar in 2025 een rookvrije behandel- en werkplek te zijn. Dat doen we als gezondheidsorganisatie om de gezondheid van onze patiënten en medewerkers te optimaliseren. 

We sluiten aan bij het Nationaal Preventieakkoord over roken, dat eind 2018 door De Nederlandse GGZ is ondertekend. Daarmee onderschrijft de brancheorganisatie het grote maatschappelijke belang van dit akkoord. De gezondheidszorg is er om mensen beter te maken. Daar past roken niet bij. 

Als psychiatrisch ziekenhuis willen we gezonde keuzes maken en mensen stimuleren gezond te leven. Samen werken we aan een gezonde ggz. Uitgangspunt is dat iedereen recht heeft op een rookvrije werk- en behandelplek. Om ons doel GGZ Drenthe rookvrij in 2025 te bereiken, gaan we uit van mogelijkheden en willen stapsgewijs vooruitgang boeken. 

Stoppen met roken kan buitengewoon lastig zijn. We stimuleren en ondersteunen patiënten en medewerkers om (blijvend) te stoppen. Door met elkaar in gesprek te gaan. Door het goede voorbeeld te geven. Door hulp bij het stoppen met roken te faciliteren. 

Apps over stoppen met roken

Er zijn veel apps beschikbaar over stoppen met roken. Sommige apps zijn gratis, sommige brengen eenmalig of via een abonnement kosten in rekening. We hebben een aantal populaire apps voor je geselecteerd. De apps zijn te verkrijgen in de Google Playstore (Android) en de Apple Store (ios).

  • Quit Buddy app (gratis)
  • QuitNow app (gratis; aanvullende kosten voor extra functionaliteiten)


Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.