Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe streeft ernaar in 2025 een rookvrije behandel- en werkplek te zijn. 'Wij zijn een gezondheidsorganisatie en willen de gezondheid bevorderen van onze patiënten en medewerkers. We weten allemaal hoe slecht roken is. Wij vinden dan ook dat we de gezondheidssituatie van onze patiënten en medewerkers moeten optimaliseren. Wij werken met patiënten die heel kwetsbaar zijn en die over het algemeen toch eerder sterven dan een gezonde, doorsnee Nederlander. En als een patiënt rookt, maakt dat die stervenskans nog veel groter,' aldus Trijnie Rozema, projectleider GGZ Drenthe rookvrij.

Met GGZ Drenthe Rookvrij sluiten we aan op het Nationaal Preventieakkoord inzake roken, dat eind 2018 door De Nederlandse GGZ is ondertekend. Daarmee onderschrijft de brancheorganisatie het grote maatschappelijke belang van dit akkoord. De gezondheidszorg is er om mensen beter te maken. Daar past roken niet bij. 

Als psychiatrisch ziekenhuis willen we gezonde keuzes maken en mensen stimuleren gezond te leven. Samen werken we aan een gezonde ggz. Uitgangspunt is dat iedereen recht heeft op een rookvrije werk- en behandelplek. Om ons doel GGZ Drenthe  Rookvrij in 2025 te bereiken, gaan we uit van mogelijkheden en willen stapsgewijs vooruitgang boeken. 

Stoppen met roken kan buitengewoon lastig zijn. We stimuleren en ondersteunen patiënten en medewerkers om (blijvend) te stoppen. Door met elkaar in gesprek te gaan. Door het goede voorbeeld te geven. Door hulp bij het stoppen met roken te faciliteren. 

Apps over stoppen met roken

Er zijn veel apps beschikbaar over stoppen met roken. Sommige apps zijn gratis, sommige brengen eenmalig of via een abonnement kosten in rekening. We hebben een aantal populaire apps voor je geselecteerd. De apps zijn te verkrijgen in de Google Playstore (Android) en de Apple Store (ios).

  • Quit Buddy app (gratis)
  • QuitNow app (gratis; aanvullende kosten voor extra functionaliteiten)


Foto: Trijnie Rozema, projectleider GGZ Drenthe rookvrij

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.