Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Wat is trajectbegeleiding?

Trajectbegeleiding is een behandeling die GGZ Drenthe biedt om mensen met een psychische kwetsbaarheid naar betaald werk, een werkontwikkelplek of een opleiding te begeleiden. De trajectbegeleiders werken op alle locaties van GGZ Drenthe. Samen met de trajectbegeleider bepaalt u welk doel belangrijk is en welke behandelvorm het beste bij u past. Eén van de vormen van trajectbegeleiding is Individuele Plaatsing en Steun (IPS). 

IPS

Bij IPS gaat u direct aan de slag: samen met een trajectbegeleider maakt u een plan met werkmogelijkheden, afspraken met werkgevers of scholen en welke ondersteuning u nodig heeft. Bij het kiezen van werk en opleiding houden we rekening met uw persoonlijke voorkeur, kwaliteiten, mogelijkheden en ervaring. We proberen dat u na een paar weken al een gesprek met een werkgever of een school kunt hebben.  

Wat levert het op? 

Werk is voor iedereen belangrijk. U krijgt een inkomen. Maar ook zelfvertrouwen, ontwikkelingsmogelijkheden en sociale contacten. Door te werken kunnen veel mensen beter omgaan met psychische problemen. En met de juiste ondersteuning is betaald werk vaak mogelijk. Onderzoek naar deze methode laat zien dat IPS bij de meeste mensen een positief resultaat heeft. 

Praktische zaken

IPS is onderdeel van uw behandeling bij GGZ Drenthe. Soms kunt u ook IPS krijgen als u een behandeling volgt bij een andere ggz-instelling. De steun van uw familieleden en naasten is belangrijk. In overleg kunnen familie of andere naasten worden betrokken bij het IPS-traject. De trajectbegeleider kan ook helpen bij praktische zaken, zoals de invloed van werk of een opleiding op uw inkomen of uitkering. 

Project Hoofdzaak Werk

GGZ Drenthe is een samenwerkingspartner in Hoofdzaak werk. Dat is een project dat zich inzet om iedereen te laten meedoen in de samenleving, liefst met werk op een passende plek en met fijne collega's. Het project zet zich in om werken voor iedereen vanzelfsprekend te laten zijn.

Bekijk hieronder het filmpje voor meer informatie

Locaties waar deze behandeling gegeven wordt:

Onze medewerkers

Kim Koudijs,
coördinator (IPS) trajectbegeleiding re-integratie

Sandra de Boer
Trajectbegeleider

Whitley Kruid
Agogisch regiehulpverlener en IPS-trajectbegeleider

Hermien Sloff
IPS-trajectbegeleider

Rieta Koops
Trajectbegeleider

Peter Snoeks
Trajectbegeleider

Robert Sipma
IPS-trajectbegeleider

Babs Blondel
Financieel medewerker

Een vraag stellen over IPS

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen met Kim Koudijs, coördinator (IPS) trajectbegeleiding re-integratie, telefoon 06 - 83 10 68 59.

Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.