Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Wilt u intercollegiaal overleg met een psychiater of andere deskundige over de behandeling en medicatie van uw patiënt of cliënt? Of wilt u een eenmalig psychiatrisch consult voor uw patiënt of cliënt met een psychiater, verpleegkundig specialist of andere deskundige? Neemt u dan contact op met het Aanmeldcentrum van GGZ Drenthe. Wij zijn er speciaal voor u!

Diverse vormen van consultatie:

  • kortdurende telefonische consultatie
  • eenmalig face to face psychiatrisch consult op een van onze locaties 

Bij de face to face consulten blijft u als huisarts medisch eindverantwoordelijk. Onze psychiatrische consultatie is altijd een advies. Uw patiënt wordt niet bij ons ingeschreven en het consult gaat niet ten laste van diens eigen risico.

Kosten

Aan de consultatie zijn kosten verbonden*. Het uurtarief voor een psychiater / klinisch psycholoog / geriater is € 75,- per half uur. Afhankelijk van de afspraken die u heeft gemaakt geldt het volgende:

  • Bent u huisarts en heeft u de POH-GGZ module bij uw zorgverzekeraar aangevraagd? Dan beschikt u zelf over een budget voor consultatie. Bij aanvraag van 10 uur POH-GGZ per normpraktijk (2350 patiënten) gaat het om € 2130,- per jaar.

* We spreken van consultatie als het gesprek langer duurt dan een kwartier

Meer weten?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Belt u dan met het Aanmeldcentrum van GGZ Drenthe, bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer (0592) 74 14 00. U kunt uw vraag ook via onderstaand formulier stellen. 

Een vraag stellen (voor verwijzers)

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren. 

Bellen kan ook met het Aanmeldcentrum(0592) 33 48 00