Spring naar navigatie Spring naar inhoud

“Ik wilde altijd al psychiater worden. En nog steeds kan ik ontzettend blij worden van een goed gesprek met een patiënt. We zijn een hecht team en de samenwerking met verschillende ggz-disciplines vind ik heel inspirerend. Als coördinator heb ik naast patiëntencontact de taak er zorg voor te dragen dat mijn collega’s goede patiëntenzorg kunnen leveren.”

Rixt Riemersma, Psychiater en voorzitter Medische Staf

Vereniging Medische Staf

“GGZ Drenthe heeft een medische staf en dat vind ik ontzettend belangrijk”, vertelt Rixt, die naast haar taak als psychiater en behandelcoördinator voorzitter is van de medische staf. “Het komt de kwaliteit van zorg ten goede als organisatorische keuzes en beslissingen door het management en zorgprofessionals samen worden gemaakt. We vormen een actieve groep artsen binnen onze organisatie en onze inbreng wordt gewaardeerd.”

Betrokkenheid

Naast de ruimte die Rixt heeft eigen regie te voeren over de invulling van haar functie, is het volgens haar fijn zich gesteund te voelen door een team van collega-psychiaters. Ze staat dan ook in nauw contact met de andere psychiaters van Forensische Psychiatrie. “Iedere maand treffen we elkaar in het Medisch Beraad Forensische Psychiatrie. Als psychiaters zijn wij ook een team, een club waarmee we samen de klus klaren. Ik ben overtuigd van de meerwaarde van ons beraad. Het resultaat is meer dan de som der delen.” 

Medisch Beraad

Het Medisch Beraad Forensische Psychiatrie overlegt maandelijks over praktische zaken, zoals waarneming. Maar ook behandelinhoudelijke zaken, zoals gezamenlijke nascholing. “Scherpe professionele discussies, horen er soms ook bij’, vertelt Rixt. “Het mooie van deze manier van werken is dat je er niet alleen voor staat. Je hebt je eigen taken, maar daarnaast ben je onderdeel van een team van psychiaters in hetzelfde vakgebied. We zijn betrokken bij elkaar, in ons werk, maar ook als persoon; hoe gaat het met je en hoe sta je in je werk? Intervisie is een belangrijk onderdeel van onze bijeenkomsten. Zo samenwerken, maakt dat we patiënten goede zorg kunnen bieden.”

Mogen we jou verwelkomen?

Neem voor meer informatie contact op met Frank de Jong, coördinator specialistische functies:

Bekijk onze vacatures voor psychiaters!

Welkom in Drenthe

Bevlogenheid, eigen kracht en je welkom voelen, dat is waar het bij ons om draait. Kom je kennismaken? Meelopen met een van onze psychiaters en sfeerproeven in Drenthe behoort ook tot de mogelijkheden. 

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.