Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Een behandeling voor psychische problemen treft niet alleen de persoon in kwestie. Ook de omgeving is er vaak nauw bij betrokken. Veel familieleden gaan bijvoorbeeld samen naar therapie of krijgen ook ondersteuning van een behandelaar. Wij noemen dat participanten. Is uw partner, ouder of kind in behandeling bij GGZ Drenthe? Dan bent u misschien ook een participant.

Nevenpatiënt

Participanten zijn direct betrokken bij de behandeling van een patiënt van GGZ Drenthe. We noemen ze ook wel nevenpatiënten. Bijvoorbeeld een partner, kind of ouder die meegaat naar therapie om uitleg te krijgen over het ziektebeeld, of ouders die ouderbegeleiding ontvangen. Iemand die slechts ter begeleiding mee is, is niet betrokken bij de behandeling en is dus geen participant. Ook een broertje of zusje die één keer meegaat is geen participant.

Waarom?

GGZ Drenthe declareert de kosten van alle behandeling die zij uitvoert bij de zorgverzekeraar. Als u een participant bent, vragen we ook van u een aantal persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld uw naam en geboortedatum. Daarmee schrijven wij u in als participant in de administratie van GGZ Drenthe. De tijdsbesteding van de participant wordt via de behandeling van de patiënt gedeclareerd. 

Hoe werkt het?

Een inschrijving als participant bij GGZ Drenthe heeft geen gevolgen voor het eigen risico van uw zorgverzekering. Een inschrijving als participant gebeurt altijd onder de naam van de patiënt. Uw naam wordt enkel geregistreerd in de administratie van GGZ Drenthe. Ook bij de declaratie aan de zorgverzekeraar gebruiken wij de naam van de patiënt. Dat betekent dat uw naam en uw relatie met GGZ Drenthe nooit openbaar zal worden.  

Bovendien hebben al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat zij zonder uw toestemming geen informatie over u aan derden mogen geven. 

Meer weten?

Heeft u vragen, of twijfelt u over de inschrijving als participant, neem dan contact op met de behandelaar van GGZ Drenthe. 

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.