Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Wanneer u als familie, vriend of kennis betrokken raakt bij iemand met psychische problemen, dan kan dat best lastig zijn. Misschien heeft u vragen? Bijvoorbeeld over de oorzaak van de problemen en de behandeling. Of loopt het contact tussen u en GGZ Drenthe niet zoals u verwachtte? De familievertrouwenspersoon kan u helpen.

Het werk van de familievertrouwenspersoon

  • Luistert naar uw verhaal
  • Biedt ondersteuning in het contact met de hulpverleners en behandelaars
  • Bemiddelt tussen familie, vrienden en hulpverleners/leidinggevenden van GGZ Drenthe
  • Ondersteunt bij het indienen van een klacht
  • Informeert bijvoorbeeld over lotgenotengroepen en cursussen
  • Geeft algemene informatie over de psychiatrische problemen
  • Geeft informatie over de manier van werken bij GGZ Drenthe
  • Merkt problemen op bij familie, vrienden en kennissen
  • Als het nodig is, brengt hij/zij dit onder de aandacht bij de directie van GGZ Drenthe

Onafhankelijk van GGZ Drenthe en gratis

De familievertrouwenspersoon is in dienst van de Landelijke Stichting Familie Vertrouwenspersonen(LSFVP). Hij/zij is onafhankelijk. De vertrouwenspersoon zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen, zonder partij te kiezen. Bovendien kost de hulp u niets.

Alles blijft vertrouwelijk

Uw privacy vinden wij heel belangrijk. Dit betekent dat alle zaken die u met de familievertrouwenspersoon bespreekt, vertrouwelijk zijn en blijven. De familievertrouwenspersoon mag zonder toestemming geen informatie doorgeven aan anderen, ook niet aan de cliënt of hulpverlener.

U kunt een afspraak maken met de familievertrouwenspersoon op een plek die u prettig vindt. Dit kan een locatie van GGZ Drenthe zijn, maar bijvoorbeeld ook bij u thuis.

Website LSFVP

Contact

U kunt contact opnemen met familievertrouwenspersoon Paula Liewes  via het formulier Een vraag stellen aan de familievertrouwenspersoon onderaan deze pagina. U krijgt dan binnen drie werkdagen een reactie.

Paula Liewes

T 06 18029715

Bekijk het filmpje over de Familievertrouwenspersoon

Folders

Een vraag stellen aan de Familievertrouwenspersoon

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.