Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Wanneer u als familie, vriend of kennis betrokken raakt bij iemand met psychische problemen, dan kan dat best lastig zijn. Misschien heeft u vragen? Bijvoorbeeld over de oorzaak van de problemen en de behandeling. Of loopt het contact tussen u en GGZ Drenthe niet zoals u verwachtte? De familievertrouwenspersoon kan u helpen.

Het werk van de familievertrouwenspersoon

  • Luistert naar uw verhaal
  • Biedt ondersteuning in het contact met de hulpverleners en behandelaars
  • Bemiddelt tussen familie, vrienden en hulpverleners/leidinggevenden van GGZ Drenthe
  • Ondersteunt bij het indienen van een klacht
  • Informeert bijvoorbeeld over lotgenotengroepen en cursussen
  • Geeft algemene informatie over de psychiatrische problemen
  • Geeft informatie over de manier van werken bij GGZ Drenthe
  • Merkt problemen op bij familie, vrienden en kennissen
  • Als het nodig is, brengt hij/zij dit onder de aandacht bij de directie van GGZ Drenthe

Onafhankelijk van GGZ Drenthe en gratis

De familievertrouwenspersoon is in dienst van de Landelijke Stichting Familie Vertrouwenspersonen(LSFVP). Hij/zij is onafhankelijk. De vertrouwenspersoon zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen, zonder partij te kiezen. Bovendien kost de hulp u niets.

Alles blijft vertrouwelijk

Uw privacy vinden wij heel belangrijk. Dit betekent dat alle zaken die u met de familievertrouwenspersoon bespreekt, vertrouwelijk zijn en blijven. De familievertrouwenspersoon mag zonder toestemming geen informatie doorgeven aan anderen, ook niet aan de cliënt of hulpverlener.

U kunt een afspraak maken met de familievertrouwenspersoon op een plek die u prettig vindt. Dit kan een locatie van GGZ Drenthe zijn, maar bijvoorbeeld ook bij u thuis.

Website LSFVP

Contact

U kunt contact opnemen met familievertrouwenspersoon Aart van der Horst via het formulier Een vraag stellen aan de familievertrouwenspersoon. U krijgt dan binnen drie werkdagen een reactie. Of gebruik de contactgegevens hieronder.

Aart van der Horst
T 06 15 14 74 98
Aart van der Horst

Bekijk het filmpje over de Familievertrouwenspersoon

Folders

Folder De Familievertrouwenspersoon

Een vraag stellen aan de Familievertrouwenspersoon

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.