Cliëntenraad
Medezeggenschap
GGZ Drenthe heeft als professionele organisatie medezeggenschap hoog in het vaandel staan. Om dit vanuit de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstelling zo goed mogelijk vorm te geven zijn er cliëntencommissies en een Cliëntenraad. In de Cliëntenraad zitten afgevaardigden uit de diverse cliëntencommissies. Zij worden in hun taken bijgestaan door de ondersteuners (foto). Gezamenlijk geven zij zo goed mogelijk inhoud aan het begrip medezeggenschap.

Wat is de taak van de Cliëntenraad?
De Cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies over het beleid van GGZ Drenthe. Dit kan gaan om het beleid van een organisatieonderdeel of over het beleid dat voor heel GGZ Drenthe geldt. Uitgangspunt hierbij is: welke gevolgen zijn er van het veranderende beleid voor de cliënten te verwachten? Daarin probeert de Cliëntenraad een goede afweging te maken tussen de belangen van de cliënten én de belangen van de organisatie.
Werkwijze
In de wet worden drie mogelijke manieren genoemd om de medezeggenschap uit te oefenen:
- Adviesrecht
- Verzwaard adviesrecht
- Ongevraagd advies
In de wet staat een aantal gebieden waarvoor deze rechten gelden. Het ongevraagde advies kan over alles gaan waar de cliëntenraadsleden in hun werk tegen aanlopen. Een afvaardiging van de Cliëntenraad van GGZ Drenthe maakt deel uit van de centrale Cliëntenraad van Espria.
Laat uw stem horen!
De Cliëntenraad hoort graag waar cliënten tegen problemen aanlopen en of deze problemen voortkomen uit het gevoerde beleid van GGZ Drenthe. Individuele klachten over de behandeling kunnen voorgelegd worden aan de klachtenfunctionaris of aan de patiëntenvertrouwenspersoon. De Cliëntenraad heeft regelmatig overleg met hen.
Een vraag stellen aan de Cliëntenraad
Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag: