Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Training Voluit leven

woensdag 1 februari 2023

Last van gespannenheid, werkstress, somberheid, angst, vermoeidheid, gevoelens van leegte, zelfkritiek of weinig zelfvertrouwen, nare herinneringen? GGZ Drenthe geeft een training Voluit leven voor mensen die beter willen omgaan met psychische problemen en zich er niet meer belemmerd door willen voelen. 

Start: 9 Maart 2023
8 Bijeenkomsten
Dag: Donderdag 9:00 uur tot 10:30 uur
Locatie: Assen

Training Voluit leven
De training Voluit leven is bedoeld voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld gespannenheid, werkstress, somberheid, angstklachten, vermoeidheid, gevoelens van leegte, zelfkritiek en nare herinneringen.  

Leven zoals jij dat wilt
Wanneer je wilt leren leven met deze klachten en er niet meer door belemmerd wilt worden, is dit een training voor jou. De training is voor mensen die een waardevoller en bevredigender leven willen leiden. Kortom: voor mensen die weer Voluit willen leven.

Thuis oefenen
De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. Daarnaast krijg je oefeningen die je thuis doet. Het worstelen met psychische klachten doen we dagelijks en vaak onbewust. De oefeningen zijn er voor bedoeld dat je je bewust wordt van dat worstelen en je de principes van Voluit leven eigen maakt. Op deze manier kun je direct beginnen met het leven naar je eigen waarden.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van het boek ‘Voluit leven’, mindfulness of de kunst van het aanvaarden, nu als praktisch handboek. Geschreven door Ernst Bolhlmeijer en Monique Hulsbergen. De kosten voor de aanschaf van dit boek zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor Voluit leven
De huisarts of een behandelaar van GGZ Drenthe kan je aanmelden voor de training Voluit leven. Voordat je met de training begint nodigen we je uit voor een gesprek. Dan hebben we het over of de training een goede oplossing is voor jouw problemen. 

Informatie of vragen?
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met GGZ Drenthe, afdeling Zorgadministratie Volwassenen Assen, telefoon (0592) 33 42 00 (tijdens kantoortijden).

Belevingspad bij GGZ Drenthe

GGZ Drenthe krijgt €22.000 voor de aanleg van een belevingspad op het ggz-terrein in Assen. Het geld is afkomstig van provincie Drenthe, die met de Sociale Agenda wil bijdragen aan een levendig en sociaal Drenthe. Wethouder Albert Smit van gemeente Assen opende woensdag 18 januari het nieuwe pad, dat de komende tijd verder vorm zal krijgen.

Intervisie bijeenkomst voor Somno-technologen

Woensdag 22 februari zal er een eerste intervisie bijeenkomst zijn voor somno-technologen (i.o) uit de 3 noordelijke provincies. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van kennismaking en er zal casuïstiek worden besproken. Op deze manier willen we kennis en kunde met elkaar bespreken en delen. We hopen op een zinvolle ochtend.