Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Medewerkers GGZ Drenthe en gemeente Assen met elkaar in gesprek over goede zorg

vrijdag 6 juli 2018

Op donderdag 5 juli brachten raadsleden van de gemeente Assen een bezoek aan GGZ Drenthe. Maatschappelijk werkers Nurcan Yilmaz, Annika Hemme en collega’s lieten hen de psycholance en Spoedpoli zien. Daarnaast spraken ze elkaar over de onderlinge samenwerking om mensen met psychiatrische problemen nog beter te kunnen helpen. Nurcan en Annika werken binnen de Langdurige Zorg en Acute Opname van GGZ Drenthe.

Nurcan en Annika regelen allerlei praktische zaken rondom opname en ontslag van patiënten. Dagelijks hebben zij contact met verschillende organisaties zoals uitkeringsinstanties, woningcoöperaties, zorginstellingen, bewindvoerders, verzekeraars en gemeenten. Regelmatig lopen ze daarin tegen knelpunten aan, zoals de betaling van het legitimatiebewijs bij burgerzaken (niet alle patiënten kunnen pinnen), de vervoerskosten naar de dagbesteding van patiënten (die worden niet vergoed) en het vinden van een passende plek bij terugkeer naar de maatschappij. Patiënten moeten daardoor soms langer wachten op verdere begeleiding of een passende woonvoorziening. Door in gesprek te gaan en te laten zien hoe er binnen GGZ Drenthe wordt gewerkt hopen Nurcan en Annika tot een betere werkwijze te komen.

De verwachtingen zijn hoog. De gemeente Assen en GGZ Drenthe werken al jaren samen. Met steun van onder andere gemeente Assen werd vorig jaar de Spoedpoli en psycholance gerealiseerd. Goede zorg voor Assenaren is belangrijk, ook voor mensen die afwijken van "het gemiddelde". Nurcan en Annika hebben de raadsleden aanreikingen gedaan. Beide partijen zijn nog lang niet uitgepraat, binnenkort komt er een vervolg.

Angstig en verslaafd aan lorazepam

Verpleegkundig specialisten Paula van Herreveld en José Bom van GGZ Drenthe hebben een artikel in Nurse Academy GGZ gepubliceerd over angstig zijn en verslaafd aan lorazepam.

Van 3 tot 13 april: Pelikaanstraat tussen Overcingellaan en Dennenweg gesloten

Van 3 tot 13 april is de Pelikaanstraat tussen het voorrangsplein aan de Overcingellaan en de kruising met de Dennenweg in Assen gesloten. Dan vinden werkzaamheden plaats in het kader van de reconstructie van de Dennenweg en de aanleg van nieuwe fiets- en voetpaden. Het verkeer wordt met gele borden omgeleid.