Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Bent u patiënt bij GGZ Drenthe en heeft u gedachten over de dood of over zelfdoding? Dan is het belangrijk hierover met uw behandelaar te praten. Zulke gedachten komen meestal voort uit somberheid, machteloosheid en een grote lijdensdruk die gepaard kunnen gaan met een psychische aandoening. Uw behandelaar zal u ondersteunen en met u proberen te zoeken naar een behandeling die kan helpen weer moed te vinden en om een verbetering te krijgen in uw leven. 

Levensbeëindiging op verzoek binnen GGZ Drenthe

Onze behandelaren spreken regelmatig patiënten met een doodswens. GGZ Drenthe is van mening dat levensbeëindiging op verzoek in de behandeling bespreekbaar is. Hulp bij levensbeëindiging is echter geen recht van de patiënt en ook geen plicht van de psychiater. Maar als een psychiater na een zorgvuldige beoordeling tot de overtuiging komt dat het verzoek tot levensbeëindiging voldoet aan de wettelijke zorgvuldigheidseisen, vindt GGZ Drenthe dat dit ook op een menswaardige wijze plaats moet vinden. Met compassie voor de patiënt en zijn naasten. In Nederland is het sinds 2002 voor artsen mogelijk hulp bij levensbeëindiging te bieden wanneer aan de wettelijke eisen wordt voldaan. 

Download folder Levensbeëindiging op verzoek

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen, telefoon (0592) 74 14 14. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.