Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Diagnostiek en behandeling van CPTSS en dissociatieve stoornissen alleen nog voor mensen  uit Drenthe
 
Het Traumacentrum in Beilen heeft te maken met uitzonderlijk lange wachttijden voor patiënten met complexe en langdurige trauma’s (CPTSS) en dissociatieve stoornissen. Een oorzaak is dat wij één van de weinige behandelcentra in Nederland zijn waar mensen met deze problematiek behandeld worden. Daarnaast hebben ook wij te maken met een tekort aan regiebehandelaren.
 
We vinden het belangrijk dat de wachttijden voor onze patiënten zo kort mogelijk zijn. Binnen de huidige omstandigheden is er geen zicht op dat de wachttijden voor mensen met CPTSS en dissociatieve stoornissen korter gaan worden. Daarom zien wij ons binnen dit zorgprogramma genoodzaakt te stoppen met diagnostiek en behandeling van patiënten buiten onze eigen regio.
 
Dit betekent dat we voortaan alleen nog patiënten uit Drenthe aannemen voor diagnostiek en behandeling in het zorgprogramma CPTSS en dissociatieve stoornissen. Aanmeldingen van nieuwe patiënten voor dit zorgprogramma buiten het verzorgingsgebied van GGZ Drenthe verwijzen wij terug naar hun aanmelder.
 
LET OP: voor verwijzingen naar het zorgprogramma veteranen en geüniformeerden binnen het Traumacentrum verandert er niets.

 Juli 2021