Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Als psychische problemen onvoldoende verbeteren om weer thuis te kunnen wonen, kunt u bij GGZ Drenthe langdurig hulp krijgen. U woont dan op een afdeling voor verblijf en behandeling. Bij ouderen komen er bovendien ook vaak lichamelijke problemen bij. Soms speelt uw lichamelijke gezondheid een rol bij het ontstaan, of niet opknappen, van psychische problemen.

Begeleiding en structuur

Op een afdeling voor verblijf en behandeling is 24 uurs zorg aanwezig. We begeleiden u bij de dagelijkse verzorging en het gebruik van medicijnen. We bieden structuur door een vaste dagindeling waarbij u bijvoorbeeld samen met andere patiënten de maaltijden gebruikt. U kunt meedoen met huishoudelijke bezigheden van alledag. Verder heeft u individuele gesprekken en therapieën en zijn er groepsactiviteiten. Ook houden we uw lichamelijke gezondheid in de gaten. Op sommige locaties zijn er appartementen voor verblijf en behandeling, waar u meer zelfstandig kunt wonen. 

Activiteiten

We vinden het belangrijk dat u kunt genieten van de dingen die nog wél goed gaan en waaraan u plezier beleeft. Daarom horen we graag wat u leuk vindt om te doen. Op de afdeling worden ook activiteiten georganiseerd. Als u ideeën hebt voor een activiteit, laat het ons dan weten. We vinden het belangrijk dat u contact met de buitenwereld houdt. Daarom kunt u altijd bezoek ontvangen.

Wat levert het op?

U krijgt langdurig zorg en behandeling. Doel is het onderhouden van vaardigheden en het voorkomen of vertragen van achteruitgang.

Praktische zaken

Hoe een opname precies gaat, hoort u bij de start op de afdeling.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.