Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Psychotherapie wordt door GGZ Drenthe bij veel soorten psychische problemen ingezet. Tijdens de therapie gaat iemand in gesprek met een behandelaar. Het gesprek gaat over iemands persoonlijke situatie en de problemen waar hij of zij in het dagelijks leven last van heeft. Samen met de behandelaar onderzoekt u het begin en voortbestaan van de problemen. U leert gevoelens en gedachten herkennen. Ook kan de behandelaar helpen om anders tegen bepaalde situaties aan te kijken en tips geven om dingen anders aan te pakken.

Psychotherapie kan iemand helpen om:

  • Zichzelf beter te leren begrijpen
  • Mogelijkheden en beperkingen te accepteren
  • Grenzen beter aan te geven
  • Beter te leren omgaan met spanning

Wat levert het op?

Psychotherapie helpt mensen bij het opdoen van zelfkennis en is als therapie ook geschikt voor het verwerken van emoties.

Praktische zaken

Psychotherapie kan ingezet worden bij kinderen, volwassenen en ouderen. Psychotherapie bestaat uit sessies van ongeveer drie kwartier. Uw behandelaar overlegt samen met u over de duur en intensiteit van de behandeling.

Vormen van psychotherapie 

Cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.