Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Psychotherapie wordt door GGZ Drenthe bij veel soorten psychische problemen ingezet. Tijdens de therapie gaat iemand in gesprek met een behandelaar. Het gesprek gaat over iemands persoonlijke situatie en de problemen waar hij of zij in het dagelijks leven last van heeft. Samen met de behandelaar onderzoekt u het begin en voortbestaan van de problemen. U leert gevoelens en gedachten herkennen. Ook kan de behandelaar helpen om anders tegen bepaalde situaties aan te kijken en tips geven om dingen anders aan te pakken.

Psychotherapie kan iemand helpen om:

  • Zichzelf beter te leren begrijpen
  • Mogelijkheden en beperkingen te accepteren
  • Grenzen beter aan te geven
  • Beter te leren omgaan met spanning

Wat levert het op?

Psychotherapie helpt mensen zichzelf beter te leren kennen. De therapie helpt ook om emoties te verwerken. 

Praktische zaken

Psychotherapie is voor kinderen, volwassenen en ouderen. Psychotherapie bestaat uit bijeenkomsten van ongeveer drie kwartier. Uw behandelaar overlegt samen met u over hoe vaak en hoe lang de behandeling is.

Vormen van psychotherapie 

Cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.