Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Mensen met een persoonlijkheidsstoornis vinden het soms moeilijk hun eigen gevoelens en gedachten te begrijpen. Ook lukt het ze niet, zich te verplaatsen in wat andere mensen denken, voelen of doen. Dat geeft problemen bij sociale contacten en relaties. Door beter te begrijpen wat onszelf en anderen bezighoudt en motiveert kunnen emoties en impulsen beter gereguleerd worden. Daardoor voelt u zich zekerder van uzelf en stabieler.

Wat levert het op?

In een behandeling met MBT leren patiënten over zichzelf na te denken en zelfvertrouwen te krijgen. Zo leren zij hoe iemand anders zich voelt in een situatie. En: hoe de ander naar u kijkt. Aan het einde van de behandeling begrijpen patiënten beter hoe relaties tussen mensen werken. Daardoor is het makkelijker in het dagelijks leven met andere mensen om te gaan. 

Praktische zaken

De behandeling wordt gegeven in een groep en duurt ongeveer twee jaar. 

Folder

De beschrijving van Mentaliseren Bevorderende Therapie geeft een algemeen beeld van de behandeling.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen, telefoon (0592) 74 14 14. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.