Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

IPT is een kortdurende behandeling die GGZ Drenthe inzet bij de behandeling van een depressie. De behandeling kan individueel of in een groep plaatsvinden. IPT ziet depressie vooral als een ziekte. IPT kijkt bij de behandeling naar de contacten van de patiënt die voor hem of haar belangrijk zijn. Wij gaan ervan uit dat interpersoonlijk gebeurtenissen een rol spelen bij het ontstaan van een depressie, bijvoorbeeld:

  • Rouw om een belangrijk verlies
  • Een (te) vast rolpatroon
  • Een (sluimerend) conflict

Ook de depressie zelf kan tot interpersoonlijke problemen leiden. De therapie richt zich vooral op de huidige relaties van een patiënt, niet de relaties uit het verleden. De klachten worden steeds in verband gebracht met gebeurtenissen in het leven van de patiënt. Na een aantal gesprekken komt de behandelaar met een voorstel waar de behandeling zich op kan richten.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.