Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

IPT is een kortdurende behandeling die GGZ Drenthe inzet bij de behandeling van een depressie. IPT kijkt bij de behandeling naar de contacten van de patiënt die voor hem of haar belangrijk zijn. Centraal staat dat interpersoonlijke gebeurtenissen een rol spelen bij het ontstaan van een depressie, bijvoorbeeld:

  • Rouw, zoals na het overlijden van een belangrijke persoon;
  • Rolverandering, zoals na een belangrijke gebeurtenis in uw leven (denk aan pensionering of verhuizing);
  • Conflicten, zoals een langdurig of moeilijk oplosbaar conflict met belangrijke anderen;
  • Tekorten, zoals een tekort aan sociale vaardigheden.

Tijdens de behandeling bespreekt u hoe uw contact met anderen verloopt en hoe u dit kunt verbeteren. Dat gebeurt aan de hand van situaties uit uw dagelijks leven en door te oefenen met moeilijke situaties die u tegenkomt. Het doel is uw stemming te verbeteren. U kunt daaraan werken door uw sociaal netwerk uit te breiden òf beter gebruik te maken van het bestaande sociaal netwerk.

Bron: UMCG.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.