Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) is een TOPGGz behandeling om uw eigen wensen en mogelijkheden te onderzoeken op het gebied van wonen, werken, leren, vrije tijd en sociale contacten. De IRB gaat uit van wat ú wilt en kunt. Voor iemand die een psychose krijgt, is het na afloop vaak lastig om het leven weer op te pakken. De Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) biedt u hulp met het (weer) op de rit krijgen van uw sociale leven.

De IRB is geschikt voor het onderzoeken van nieuwe wensen, bijvoorbeeld:’Ik wil graag een betaalde baan.’ In deze situatie gaat u op zoek waar een nieuwe baan aan moet voldoen en of u voldoet aan de eisen van deze baan. De IRB is ook geschikt voor het behouden van bestaande doelen.

Tot slot kan de behandelaar u met behulp van de IRB ondersteunen om (weer) een plaats in de maatschappij in te nemen door het vervullen van uw rol als werknemer, moeder of vriend. De behandelaar werkt nauw samen met andere deskundigen binnen GGZ Drenthe.

Wat levert het op?

Na afloop van de behandeling heeft u een goed beeld van uw eigen wensen en mogelijkheden. Daardoor weet u goed wat u wel en niet kunt bereiken en is de kans groot dat u uw doelen behaalt en behoudt.

Praktische zaken

Het is voor iedereen mogelijk om een rehabilitatietraject te volgen. Uw behandelaar overlegt samen met u over de duur en intensiteit van de begeleiding. Samen bespreekt u waar u aan wilt werken. De afspraken worden vastgelegd in een rehabilitatieplan.

De beschrijving van Individuele Rehabilitatie Benadering geeft een algemeen beeld van de behandeling.

Een vraag stellen over Psychosecircuit

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met het Aanmeld- en Informatiecentrum (0592) 74 14 14