Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Electro Convulsie Therapie (ECT) wordt door GGZ Drenthe ingezet bij de behandeling van een zware (manische) depressie. En soms bij schizofrenie. Behandeling met ECT is een mogelijkheid als andere behandelvormen onvoldoende opleveren.

Bij ECT wordt een korte elektrische stroom door de hersenen toegediend. Dit gebeurt onder volledige narcose. Na afloop ontwaakt iemand zonder zich de gebeurtenissen van de behandeling te herinneren. De behandeling vindt plaats onder gecontroleerde omstandigheden. Denk hierbij aan de bewaking van het hartritme, hersenactiviteit en de bloeddruk.

Wat levert het op?

Een aantal weken na afloop van de behandeling is de stemming van de cliƫnt verbeterd (bij depressie en manische depressie).

Praktische zaken

De behandeling vindt twee keer per week plaats. Gemiddeld zijn er zes tot twaalf ECT-behandelingen nodig. Na afloop wordt de behandeling meestal voortgezet met medicijnen.

De beschrijving van ECT geeft een algemeen beeld van de behandeling.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.