Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Alle mensen die klachten hebben overhun slaap, eventueel in combinatie met psychische problemen, kunnen bij het Slaapcentrum voor Psychiatrie in Assen terecht. Tijdens het eerste gesprek luisteren onze medewerkers goed naar uw verhaal. Op grond van deze informatie wordt meestal een aanvullend onderzoek afgesproken.

Diagnose stellen

Na het intakegesprek ontvangt u een aantal slaapvragenlijsten en een slaap-waak dagboek. Ook ontvangt u een activiteitshorloge die u ongeveer twee weken draagt. Met dit horloge verkrijgen wij veel informatie over uw slaap. Het intakegesprek, de vragenlijsten, het slaap-waak dagboek en het activiteits- horloge vormen de basis voor verder onderzoek en behandeling.

Verder onderzoek

Indien nodig vindt er aanvullend onderzoek plaats. De belangrijkste vorm van aanvullend onderzoek is het registreren van de slaap gedurende de nacht.

Behandelmogelijkheden

De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en omvatten onder andere

  • Lichttherapie
  • Informatie over slaapproblemen
  • Tips voor een betere nachtrust
  • Therapie voor slapeloosheid
  • Aanpassen of voorschrijven van medicijnen
  • Steun bij de ademhaling in de nacht

Wat levert het op

Vaak hangen slaapproblemen samen met psychische problemen. Door beide problemen te behandelen verloopt het herstel sneller.

Praktische zaken

De beoordeling van de onderzoeken kost tijd. Het duurt circa drie weken voordat de uitslag bekend is. Een medewerker van het Slaapcentrum bespreekt onze bevindingen uit het intakegesprek en het aanvullende onderzoek met u. Hierbij komen ook de behandelmogelijkheden ter sprake. Het Slaapcentrum geeft het behandeladvies door aan de verwijzer. Als het mogelijk en gewenst is kan de behandeling in het Slaapcentrum uitgevoerd worden.

De beschrijving van de behandeling van slaapproblemen geeft een algemeen beeld van de behandeling

Een vraag stellen aan het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren. 

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met het Slaapcentrum voor Psychiatrie  (0592) 33 46 79