Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Kijk jij verder dan de diagnose en help jij je patiënten om hun leven weer op te bouwen? Heb je een duidelijke visie op de geestelijke gezondheidszorg én ben je toe aan verdieping binnen jouw vakgebied? Dan is de opleiding tot Verpleegkundig Specialist GGZ (GGZ-VS) misschien iets voor jou! 

Een Verpleegkundig Specialist GGZ is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg in de rol van regiebehandelaar. Daarnaast is de GGZ-VS opgeleid als praktijkonderzoeker, innovator en coach. De GGZ-VS is een artikel 14 van de Wet BIG geregistreerde professional, net als de psychiater en klinisch psycholoog.

De opleiding

De driejarige opleiding tot Verpleegkundig Specialist GGZ wordt verspreid door heel Nederland bij erkende praktijkinstellingen aangeboden. Sinds januari 2011 is GGZ Drenthe een erkende praktijkinstelling met een erkende opleider. De opleidingsinstelling GGZ-VS in Utrecht is verantwoordelijk voor het opleidingsprogramma. Je volgt één dag per week onderwijs in Utrecht, de rest van de week ben je werkzaam bij GGZ Drenthe. GGZ Drenthe is als praktijkinstelling verantwoordelijk voor het faciliteren van het praktijkprogramma. Dit houdt in dat je 24-28 uur daadwerkelijk werkt in de praktijk. Kijk voor meer informatie op de website van opleidingsinstelling GGZ-VS.

Toelatingseisen

GGZ Drenthe kijkt ernaar uit om je op te leiden tot Verpleegkundig Specialist. Je moet wel voldoen aan de volgende eisen:

  • je bent geregistreerd in het verpleegkundige beroepsregister, artikel 3 Wet BIG; 
  • je bent in het bezit van een getuigschrift hbo-verpleegkundige (bachelor degree); 
  • je hebt relevante werkervaring als verpleegkundige binnen de ggz of je bent bereid om dit op te doen; 
  • je functioneert bovengemiddeld op hbo-niveau. Dit kun je aantonen met het door jou samengestelde portfolio dat voldoet aan de door GGZ-VS gestelde eisen
Planning

De opleiding start jaarlijks in januari. De werving voor deze opleidingsplaatsen gaat het hele jaar door.

Kijk hier voor actuele informatie over  opleidingsplaatsen. 

Vragen en contact

Wanneer je vragen hebt over deze opleiding kun je contact opnemen met Denise Hack (Opleider GGZ-VS) via denise.hack@ggzdrenthe.nl

Op www.ggzvs.nl vind je uitgebreide informatie over de opleiding tot Verpleegkundig Specialist.

Informatie

Heb je vragen? Wil je contact met een Verpleegkundige Specialist over hoe het is om bij GGZ Drenthe te werken? Of ben je nieuwsgierig naar jouw loopbaanmogelijkheden? Neem dan contact op !

Denise Hack, 
VS-opleider, Verpleegkundig Specialist (GGZ).

Bereikbaar via 06 - 12 16 00 52 of  via mail.

Joke de Haan, Plaatsvervangend VS-opleider, Verpleegkundig Specialist (GGZ).

Bereikbaar via 06 - 31 62 38 48 of via mail

Ingrid van Haaften, Managementassistent VS-opleiding.

Bereikbaar via 06 - 57 22 68 56 of via mail.

Frank de Jong, coördinator werving specialistische functies