Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen. We proberen deze samen met u op te lossen of helpen u er zo goed mogelijk mee om te gaan. Psychische problemen kunnen veel invloed hebben op uw dagelijks leven. Daarom is er in de behandeling ook aandacht voor zaken als studie, werk, wonen, vrije tijd en sociale contacten.

Behandeling

De behandeling kan op verschillende plaatsen en manieren gebeuren, af en toe of vaak en intensief. Meestal komt u voor een aantal gesprekken naar één van poliklinieken. Bij een intensieve behandeling komt u meerdere malen een hele of een halve dag naar GGZ Drenthe. In andere gevallen komt een behandelaar bij u thuis. Als u de situatie thuis (tijdelijk) niet meer aan kunt, kan er een opname plaatsvinden. U blijft dan overdag en/of ’s nachts in de kliniek. Een aantal behandelingen wordt aangevuld met online hulp. Denk hierbij aan thuis opdrachten doen op de computer, het bekijken van filmpjes of per beveiligde e-mail een vraag stellen aan een hulpverlener.

Zorgprogramma’s

GGZ Drenthe werkt met zorgprogramma’s. In een zorgprogramma staat welke behandelingen worden ingezet bij een bepaald psychisch probleem. Van deze behandelingen is bewezen dat ze bij de meeste mensen werken.

GGZ Drenthe is HKZ gecertificeerd.