Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Heb jij ervaring in de zorg en ben je toe aan een nieuwe stap in jouw loopbaan? Spreekt de combinatie somatisch en psychisch je aan? Hou je van een uitdaging in je werk en durf je buiten gebaande paden te denken? Kortom: Wil je graag opgeleid worden tot verpleegkundige binnen de geestelijke gezondheidszorg? Lees dan snel verder! GGZ Drenthe biedt opleidingen aan voor mbo én hbo!

Opleidingsplaatsen bbl mbo-verpleegkundige 

Heb jij een afgeronde zorgopleiding én al wat ervaring met de 24 uurs zorg? Dan is de bbl mbo-opleiding tot verpleegkundige misschien wat voor jou. Bij deze (verkorte)bbl-opleiding kom je in dienst bij GGZ Drenthe en ben je als leerling aan het werk. Voor het theoriegedeelte ga je één dag in de week naar school. Wij werken voor deze opleiding samen met het Noorderpoort. Omdat je in dienst bent bij GGZ Drenthe nemen wij je opleidingskosten voor onze rekening en verdien je als leerling een salaris.

Wat mag je verwachten?

Binnen deze bbl-opleiding sta je patiënten bij op weg naar hun herstel of om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. In deze bbl-opleiding leer je die zorg te verlenen.

 • Je biedt zorg en begeleiding in het verpleegkundig proces.
 • Je ondersteunt en begeleidt zorgvragers om zelfstandig te leven.
 • Je voert verpleegtechnische handelingen uit, zoals medicijnen toedienen.

De opleiding duurt ongeveer 2,5 jaar. De bbl-opleiding start twee keer per jaar, in september en maart.

Wat vragen wij? 

Om hiervoor in aanmerking te komen, vragen wij het volgende:

 • een relevante en afgeronde opleiding, zoals mbo verzorgende IG (niveau 3), mbo persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (niveau 4) of mbo sociaal agogisch werk (niveau 4); 
 • ervaring in de 24-uurszorg;
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden
 • je bent bereid om op verschillende locaties van GGZ Drenthe te werken, in wisselende diensten; 
 • voldoende reflecterend vermogen om van het werken in de psychiatrie een succes te maken. 

Opleidingsplaatsen hbo-verpleegkundige

Als hbo-verpleegkundige bij GGZ Drenthe geef je mensen met psychiatrische problemen kans op een betere toekomst. Je helpt hen eigen kracht terug te vinden en werkt samen met patiënten aan herstel en kwaliteit van leven.  Ben jij iemand die graag een excellente begeleiding wilt bieden, een duidelijke visie hebt op de geestelijke gezondheidszorg en je wilt verdiepen en verbreden binnen jouw vakgebied?  Solliciteer dan bij ons naar de functie van hbo-verpleegkundige in opleiding.

GGZ Drenthe biedt ervaren mbo-verpleegkundigen of hbo-agogen (of inservice opgeleide verpleegkundigen) de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. De opleiding bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Uitvoerende professionals binnen GGZ Drenthe vervullen de rol van werkbegeleider.

Wat mag je verwachten?

In samenwerking met NHL Stenden, Hanzehogeschool Groningen of Windesheim Zwolle verdiep en verbreed je jouw vakkennis en kunde. In een periode variërend van 2,5 tot 4 jaar (afhankelijk van de eventuele vooropleiding) word je opgeleid tot hbo-verpleegkundige werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens de opleiding combineer je werken en leren. Zo werk en leer je tijdens dit opleidingstraject op minstens twee verschillende afdelingen. De opleiding start twee keer per jaar, in september en februari. 

Wat vragen wij? 

Om hiervoor in aanmerking te komen, vragen wij het volgende:

 • een afgeronde opleiding mbo-Verpleegkunde met BIG-registratie, een afgeronde hbo-opleiding SPH, MWD of SW met profiel Zorg en bij voorkeur met GGZ- agoog aantekening. Of je bent al bezig met de opleiding hbo-Verpleegkunde en je zit in het derde of vierde jaar;
 • sociale vaardigheden en een onderzoekend en reflectief vermogen;
 • affiniteit met verplegen van psychiatrische patiënten en de geestelijke gezondheidszorg in het algemeen;
 • een helicopterview; 
 • bereid zijn om nét dat stapje extra te doen;
 • 24-uurs ervaring is een pré. 

Opleidingsplaatsen

Voor een overzicht van onze opleidingsplaatsen, zowel voor bbl mbo als hbo, klik hier

Meer informatie

Voor vragen kun je contact opnemen met de praktijkopleiders van GGZ Drenthe: Gabrielle van Rijswijk, 06-21 85 52 68 of via gabrielle.van.rijswijk@ggzdrenthe.nl of Ria Posthumus, 06-21 10 02 34, ria.posthumus@ggzdrenthe.nl.

Ook kun je een kijkje nemen op de website van de verschillende onderwijsinstellingen waar wij mee samenwerken:

Reageren?

Twee keer per jaar starten we met een nieuwe groep. We werven voor beide trajecten in oktober en april. We publiceren dan een vacature op onze website en je kunt dan via de sollicitatiebutton reageren. 

Je kunt deze hier vinden. Ook kun je je abonneren op onze jobalert, zodat je een melding krijgt als de vacatures online staan.

Vul hier een tekst in