Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Kom langs bij Duurzaam Verblijf of de Forensische Psychiatrie!

Donderdag 18 april: Duurzaam Verblijf
Bij Duurzaam Verblijf worden mensen uit Amsterdam, Rotterdam en Groningen opgenomen die lijden aan een combinatie van ernstige psychiatrische stoornissen, een verslaving, somatische problemen en soms een verstandelijke beperking. Opname en behandeling vinden plaats in beveiligde klinieken. 

Tessa, agogisch regiehulpverlener bij Duurzaam Verblijf legt uit: “De meeste mensen die bij ons zijn opgenomen komen van de straat, hebben veel meegemaakt en hebben vaak een driedubbele diagnose van psychiatrische problemen, verslavingsproblematiek en een licht verstandelijke beperking. Dat is een behoorlijke mix, en dat mag er allemaal zijn."

Op donderdag 18 april opent Duurzaam Verblijf haar deuren op twee locaties, de Klateringerweg en Duurzaam Verblijf Assen. Hier vertellen onze collega's je meer over het werken bij Duurzaam Verblijf en krijg je een rondleiding op de locatie!

 • Klateringerweg: 10.30 uur tot 12.00 uur
 • Duurzaam Verblijf Assen: 14.00 uur tot 15.30 uur.

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit Open Huis.

Woensdag 24 april: Forensische Resocialisatie Afdeling de Wieken
De Forensische Resocialisatie Afdeling (FRA) De Wieken van GGZ Drenthe is voor patiënten in een fase op weg naar zelfstandig wonen of een beschermde woonvorm. Bij deze groep patiënten is er veelal sprake van forensische problematiek in combinatie op een verhoogd risico op psychosen, persoonlijkheids- en/of verslavingsproblemen.

Wil je meer weten over het werken op afdeling de Wieken? Kom dan op woensdag 24 april van 15.30 tot 16.30 uur langs tijdens het Open Huis. Hier kun je een indruk krijgen van het werken op de afdeling. Onze collega’s vertellen je graag meer!

Klik hier om je aan te melden voor het Open Huis

Praktische informatie

Duurzaam Verblijf Klateringerweg
 • Datum: Donderdag 18 april
 • Tijd: 10.30 uur tot 12.00 uur
 • Locatie: Klateringerweg 22, 9611 WB Beilen
 • Routeplanner: Klik hier om de routeplanner te openen (Google Maps)
 • Aanmelden: Klik hier om je aan te melden
Duurzaam Verblijf Assen
 • Datum: Donderdag 18 april
 • Tijd: 14.00 uur tot 15.30 uur
 • Locatie: Dennenweg 9, 9404 LA Assen
 • Routeplanner: Klik hier om de routeplanner te openen (Google Maps)
 • AanmeldenKlik hier om je aan te melden
Forensische Resocialisatie Afdeling de Wieken
 • Datum: Woensdag 24 april
 • Tijd: 15.30 uur tot 16.30 uur
 • Locatie: Dennenweg 9, 9404 LA Assen
 • Routeplanner: Klik hier om de routeplanner te openen (Google Maps)
 • Aanmelden: Klik hier om je aan te melden

"Duurzaam Verblijf Assen is een prachtige en uitdagende plek om je carrière te starten, dit alleen al door de complexiteit van de doelgroep. Het is een hele goede leerschool. Je kunt onder andere veel leren van de kennis en kunde die aanwezig is bij de verschillende disciplines en de ervaringen van alle collega's."

Lees hier het hele verhaal van Jos, agogisch begeleider bij Duurzaam Verblijf Assen

Planning Open Huis 2024

Mei: Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Mensen met een combinatie van een verstandelijke beperking en psychische problematiek kunnen bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (CVBP) terecht.  

Het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie is een initiatief van vijf zorginstellingen, namelijk GGZ Drenthe, Vanboeijen, De Trans, de Baalderborg Groep en Cosis. Door de kennis van verschillende partijen te bundelen en samen te werken vanuit verschillende invalshoeken kunnen we naadloos inspelen op de behoefte van de cliënt. Wil je weten hoe we dit in de praktijk vormgeven? Kom dan in mei naar het Open Huis van het CVBP. 

Juni: Forensische Psychiatrie

De forensische psychiatrie is een bijzonder vak! Op het snijvlak van de psychiatrie en justitie behandelen we patiënten die vanuit complexe psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag of delictgedrag vertonen. Hier draait alles om vertrouwen en grenzen stellen. Niet kijken naar hoe de patiënt nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Ben jij zorgprofessional en denk jij de persoon te zijn met de juiste competenties? Bezoek dan het Open Huis van de Forensische Psychiatrie.

September: Ouderenpsychiatrie

GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie is er speciaal voor patiënten vanaf ongeveer 60 jaar met uiteenlopende psychiatrische klachten. Zoals depressie, geheugenproblemen, psychose of angst- en persoonlijkheidsproblemen, of een verslaving. Benieuwd hoe jij als zorgprofessional een bijdrage kunt leveren aan deze doelgroep? We maken graag kennis met je tijdens het Open Huis!

Oktober: Locatie Emmen

De regio Emmen is een gebied dat bekendstaat om de eigenheid van zijn inwoners. Om natuur, cultuur. Maar ook, een grote groep mensen die kampt met psychische en gezondheidsproblemen. Samen gaan we elke dag voor een betere mentale gezondheid in de regio Emmen. Samen met collega’s, ketenpartners en vooral: samen met patiënten. 

In Emmen werken we samen met patiënten aan herstel en kwaliteit van leven, waarbij we hun mentaliteit doorgronden en behandeling afstemmen op hun wensen en behoeften. 

Ben je benieuwd hoe wij werken in de regio Emmen? We ontmoeten je graag tijdens het Open Huis in oktober.

November: Acute Psychiatrie

De acute psychiatrie van GGZ Drenthe bestaat uit de spoedpoli, crisisdienst, Intensive Home Treatment (IHT), Medium Care en de High & Intensive Care. We behandelen patiënten ter voorkoming van een psychiatrische crisis, of wanneer patiënten al in een psychiatrische crisis verkeren. Ben jij zorgprofessional en wil je meer weten over hoe we hulp bieden aan mensen met acute psychische of psychiatrische crisis en nood? Kom dan in november langs tijdens het Open Huis.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over het Open Huis contact op met Ans Waarheid, consulent Werving en Selectie, via: 06 - 83 22 67 41. Je kunt Ans ook WhatsAppen of mailen.