Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Open Huis bij GGZ Drenthe

Ben jij zorgprofessional en wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met GGZ Drenthe? Laat je inspireren en informeren en kom langs tijdens ons Open Huis. We organiseren elke maand op een andere afdeling of locatie een Open Huis om jou een beeld te geven van de afdeling, de locatie en de cultuur.

Bekijk de planning hieronder om te zien welke locaties en afdelingen een Open Huis organiseren en wanneer je langs kunt komen. Staat er nog geen datum bij een afdeling of locatie? Dan volgt deze nog. Houd ook onze sociale media goed in de gaten.

Meer informatie en planning

September: Forensische Psychiatrie

De forensische psychiatrie is een bijzonder vak! Op het snijvlak van de psychiatrie en justitie behandelen we patiënten die vanuit complexe psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag of delictgedrag vertonen. Hier draait alles om vertrouwen en grenzen stellen. Niet kijken naar hoe de patiënt nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Ben jij zorgprofessional en denk jij de persoon te zijn met de juiste competenties? Kom dan in september langs tijdens het Open Huis.

Oktober: Speeddate-dag

Op 27 oktober organiseert ZorgpleinNoord een speeddate-dag voor werkgevers en zorgprofessionals die in de zorg en welzijn (willen gaan) werken. Tijdens deze speeddate-dag kun je ervaren wat jij samen met je collega’s kunt doen voor patiënten met psychische problematiek. Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij GGZ Drenthe? Op de speeddate-dag organiseren we verschillende activiteiten waarbij je zowel online als op locatie langs kunt komen.

November: Ouderenpsychiatrie

Binnen de ouderenpsychiatrie van GGZ Drenthe bieden we in een veilige en laagdrempelige omgeving zorg en behandeling aan patiënten vanaf ongeveer 55 jaar oud. We behandelen in Assen (Nijlandsborg) en Beilen (de Lotting) patiënten met diverse ernstige psychiatrische stoornissen (EPA). Denk hierbij aan schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, depressiviteit, verslaving, autisme en bijzondere dementiële ziektebeelden. Ontdek in november de Ouderenpsychiatrie van GGZ Drenthe. 

December: Acute Psychiatrie

De acute psychiatrie van GGZ Drenthe bestaat uit de spoedpoli, crisisdienst, Intensive Home Treatment (IHT), Medium Care en de High & Intensive Care. We behandelen patiënten ter voorkoming van een psychiatrische crisis, of wanneer patiënten al in een psychiatrische crisis verkeren. Ben jij zorgprofessional en wil je meer weten over hoe we hulp bieden aan mensen met acute psychische of psychiatrische crisis en nood? Kom dan in december langs tijdens het Open Huis.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over het Open Huis contact op met Irene Hovenga, via 06 - 83 22 67 41, of stuur haar een mail of WhatsApp-bericht.