Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Ontdek de Ouderenpsychiatrie!

De ouderenpsychiatrie suf en saai? Zeker niet! De patiënten in de Ouderenpsychiatrie hebben vaak al veel meegemaakt en brengen een rijke ervaring met zich mee, gevuld met fascinerende verhalen over vroeger en waardevolle levenslessen.

Bij GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie behandelen we in een veilige en laagdrempelige omgeving patiënten vanaf ongeveer 60 jaar oud. Binnen de ouderenpsychiatrie behandelen we patiënten met uiteenlopende ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). Denk hierbij aan schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, depressiviteit, verslaving, autisme en bijzondere dementiële ziektebeelden. Dit doen we vanuit verschillende locaties door heel Drenthe.

Udo, klinisch psycholoog en psychotherapeut bij de Ouderenpsychiatrie: "Wij behandelen mensen met psychiatrische klachten of ernstige gedragsproblematiek. Dit kan bijvoorbeeld gaan over patiënten die dementeren, in combinatie met agressie, angstig of heel somber zijn."

Lees hier Udo zijn verhaal
Klik hier om je aan te melden voor het Open Huis

Kom langs!

Ben je benieuwd naar het werken in de Ouderenpsychiatrie? Kom dan langs! De Acute Opname Ouderen en de Langdurige Zorg (Nijlandsborg en de Lotting) verwelkomen je graag. Klik hier om je aan te melden.

De Lotting

  • Datum: Dinsdag 10 september
  • Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Locatie: Altingerweg 1, 9411 PA, Beilen

Acute Opname Ouderen

  • Datum: Woensdag 11 september
  • Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Locatie:  Dr. G.H. Amshoffweg 3, 7909 AA, Hoogeveen

Nijlandsborg

  • Datum: Donderdag 12 september
  • Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Locatie: Dennenweg 9, 9404 LA, Assen
Dinsdag 10 september: De Lotting

In de Lotting bieden we in een veilige en laagdrempelige omgeving zorg en behandeling aan patiënten vanaf ongeveer 55 jaar oud.  We behandelen ongeveer 48 patiënten verdeeld over 4 groepen met diverse ernstige psychiatrische stoornissen (EPA). Denk hierbij aan schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, depressiviteit, verslaving, autisme en bijzondere dementiële ziektebeelden. Het merendeel van de patiënten verblijft langdurig in de Lotting, op het zogenaamde Woonpad. Daarnaast is er het Herstelpad, waar patiënten met een langdurig resocialisatietraject toewerken naar terugkeer naar huis of een andere woonomgeving.

We werken in een warm en betrokken team dat volop in ontwikkeling is. Het team bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden, twee psychiaters, een psycholoog, een maatschappelijk werker, activiteitenbegeleiders, een muziektherapeut, een medewerker zorgadministratie, huishouding en een teammanager. Geen moment is hetzelfde in de Lotting mede doordat we een unieke combinatie bieden tussen zorg (ADL) en het behandelen van psychische problematiek. We werken herstelgericht en naast de zorg is leefstijl en een zinvolle dagbesteding een belangrijk onderdeel van ons werk.

Meer weten? We verwelkomen je graag! Klik hier om je aan te melden. 

Woensdag 11 september: Acute Opname Ouderen

Bij de Acute Opname Ouderen bieden we kortdurende behandeling aan patiënten met ernstige psychiatrische of psychosociale problemen, veelal in combinatie met somatische problematiek. Hier brengen we de crisis van de patiënt in kaart, waarbij we het terugdringen van dwang en drang centraal stellen. Onze aandacht gaat uit naar het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. 

De Acute Opname heeft een gesloten en een besloten afdeling met in totaal 29 bedden. Daarnaast bieden wij 5 dagdelen per week ECT aan als behandelmogelijkheid. Werken op de Acute Opname Ouderen is dynamisch en afwisselend. Geen dag is hier hetzelfde. Houd jij wel van wat hectiek? Dan zit je hier op de goede plek! Benieuwd naar het werken bij de Acute Opname Ouderen? Kom dan woensdag 11 september langs! Klik hier om je aan te melden. 

Donderdag 12 september: Nijlandsborg

Geen moment is hetzelfde in Nijlandsborg, mede doordat we een unieke combinatie bieden tussen zorg (ADI) en het behandelen van psychische problematiek. We werken herstelgericht en naast de zorg is leefstijl en een zinvolle dagbesteding een belangrijk onderdeel van ons werk. Werken in de ouderenpsychiatrie is absoluut niet suf en saai. Iedere patiënt is uniek vanwege de uiteenlopende hulpvragen.  

Het merendeel van de patiënten verblijft langdurig in de ouderenpsychiatrie. Zij krijgen behandeling op het zogenaamde Woonpad. Hier bieden we patiënten een veilige, gestructureerde en langdurige opnameplek voor psychiatrische behandeling, begeleiding en verzorging. Op het Woonpad werken we toe naar een zo’n stabiel mogelijk psychiatrisch ziektebeeld waardoor we de patiënt in staat stellen om, zoveel als mogelijk, eigen regie te houden over zijn of haar leven. Daarnaast is er het Herstelpad, waar patiënten met een langdurig resocialisatietraject toewerken naar terugkeer naar huis of een andere woonomgeving. De visie van het Herstelpad is dat de patiënt, zoveel als mogelijk, eigen regie heeft.  Wil je weten wat jij kunt doen voor patiënten in de langdurige ouderenpsychiatrie? Onze collega's vertellen het je graag. Klik hier om je aan te melden. 

Planning Open Huis 2024

Liever een andere afdeling bezoeken? Bekijk dan onze planning of neem contact op met Ans Waarheid, consulent Werving en Selectie, via: 06 - 83 22 67 41. Je kunt Ans ook WhatsAppen of mailen.

September: Ouderenpsychiatrie

GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie is er speciaal voor patiënten vanaf ongeveer 60 jaar met uiteenlopende psychiatrische klachten. Zoals depressie, geheugenproblemen, psychose of angst- en persoonlijkheidsproblemen, of een verslaving. Benieuwd hoe jij als zorgprofessional een bijdrage kunt leveren aan deze doelgroep? We maken graag kennis met je tijdens het Open Huis!

Oktober: Locatie Emmen

De regio Emmen is een gebied dat bekendstaat om de eigenheid van zijn inwoners. Om natuur, cultuur. Maar ook, een grote groep mensen die kampt met psychische en gezondheidsproblemen. Samen gaan we elke dag voor een betere mentale gezondheid in de regio Emmen. Samen met collega’s, ketenpartners en vooral: samen met patiënten. 

In Emmen werken we samen met patiënten aan herstel en kwaliteit van leven, waarbij we hun mentaliteit doorgronden en behandeling afstemmen op hun wensen en behoeften. 

Ben je benieuwd hoe wij werken in de regio Emmen? We ontmoeten je graag tijdens het Open Huis in oktober.

November: Acute Psychiatrie

De acute psychiatrie van GGZ Drenthe bestaat uit de spoedpoli, crisisdienst, Intensive Home Treatment (IHT), Medium Care en de High & Intensive Care. We behandelen patiënten ter voorkoming van een psychiatrische crisis, of wanneer patiënten al in een psychiatrische crisis verkeren. Ben jij zorgprofessional en wil je meer weten over hoe we hulp bieden aan mensen met acute psychische of psychiatrische crisis en nood? Kom dan in november langs tijdens het Open Huis.

Meer weten over het Open Huis?

Ans Waarheid

Neem voor meer informatie over het Open Huis contact op met Ans Waarheid, consulent Werving en Selectie. Je kunt Ans ook WhatsAppen