Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Ontdek de Ouderenpsychiatrie!

Ben je zorgprofessional en ben je benieuwd wat jij kunt doen voor patiënten vanaf ongeveer 55 jaar oud met psychiatrische problematiek? Kom dan langs tijdens ons Open Huis en maak op een laagdrempelige manier kennis.  Het Open Huis vindt plaats op:

  • 13 maart: Acute Opname Ouderen in Hoogeveen van 13.30 uur tot 15.30 uur;
  • 23 maart: Nijlandsborg in Assen van 13.30 uur tot 16.00 uur.
  • 23 maart: de Lotting in Beilen van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Wil je je direct aanmelden? Klik hier.

Over GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie

Deze maand kun je tijdens het Open Huis de locaties Acute Opname Ouderen in Hoogeveen, Nijlandsborg in Assen en de Lotting in Beilen bezoeken. 

Acute Opname Ouderen
Bij de Acute Opname Ouderen bieden we kortdurende behandeling aan patiënten met ernstige psychiatrische of psychosociale problemen, veelal in combinatie met somatische problematiek. Benieuwd hoe we dat in de praktijk doen? Kom dan langs tijdens het Open Huis!

Nijlandsborg en de Lotting
In Nijlandsborg en de Lotting bieden we in een veilige en laagdrempelige omgeving zorg en behandeling aan patiënten vanaf ongeveer 60 jaar oud. We behandelen patiënten met diverse ernstige psychiatrische stoornissen (EPA). Denk hierbij aan schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, depressiviteit, verslaving, autisme en bijzondere dementiële ziektebeelden. Onze collega's vertellen je graag meer!

Praktische informatie voor je bezoek aan het Open Huis

Praktische informatie Acute Opname Ouderen

De Acute Opname Ouderen bevindt zich achter het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen, in gebouw M.

 
Het adres is Dr. G.H. Amshoffweg 3 in Hoogeveen. Volg bij aankomst de borden naar P3. Bekijk voor je vertrekdeze routebeschrijving. Vraag bij het verlaten van het Open Huis naar een uitrijkaart voor het parkeren.

Praktische informatie Nijlandsborg

Nijlandsborg bevindt zich op het terrein van de Dennenweg in Assen.

Het adres is: Dennenweg 9 in Assen. Volg bij aankomst de borden naar Nijlandsborg. Bekijk voor vertrek deze plattegrond van het terrein in Assen.

Praktische informatie de Lotting

De Lotting bevindt zich op het terrein van de Altingerweg in Beilen.

Het adres is: Altingerweg 1 in Beilen. Bekijk voor vertrek deze plattegrond van het terrein in Beilen.

Klik hier om je aan te melden voor het Open Huis

Planning Open Huis

Over het hele jaar organiseren we activiteiten om kennis te kunnen laten maken met onze organisatie. Bekijk onderstaande planning voor de deelnemende afdelingen of locaties. Bekijk de planning voor 2023:

April: Duurzaam Verblijf

Bij Duurzaam Verblijf worden mensen uit Amsterdam, Rotterdam en Groningen opgenomen die lijden aan een combinatie van ernstige psychiatrische stoornissen, een verslaving, somatische problemen en soms een verstandelijke beperking. Opname en behandeling vinden plaats in beveiligde klinieken. Benieuwd wat jij kunt doen als zorgprofessional binnen Duurzaam Verblijf? Bezoek dan het Open Huis van Duurzaam Verblijf.

Mei: Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (CVBP) biedt specialistische hulp aan mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problemen, en aan de mensen die belangrijk voor hen zijn.  

Bij het CVBP onderzoeken we  naar aanleiding van de hulpvraag met verschillende behandelaren wat er aan de hand is en bieden we waar nodig en mogelijk een passende behandeling.  Wil je meer weten? Kom dan langs tijdens het Open Huis in mei.

Juni: Forensische Psychiatrie

De forensische psychiatrie is een bijzonder vak! Op het snijvlak van de psychiatrie en justitie behandelen we patiënten die vanuit complexe psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag of delictgedrag vertonen. Hier draait alles om vertrouwen en grenzen stellen. Niet kijken naar hoe de patiënt nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Ben jij zorgprofessional en denk jij de persoon te zijn met de juiste competenties? Kom dan in juni langs tijdens het Open Huis.

September: Emmen

De regio Emmen is een gebied dat bekendstaat om de eigenheid van zijn inwoners. Om natuur, cultuur. Maar ook, een grote groep mensen die kampt met psychische en gezondheidsproblemen. In Emmen werk je samen met patiënten aan herstel en kwaliteit van leven, daarbij weet je hun mentaliteit te doorgronden en behandelingen af te stemmen op hun wensen en behoeften.

Samen gaan we elke dag voor een betere mentale gezondheid in de regio Emmen. Samen met collega’s, ketenpartners en vooral: samen met patiënten. Heb jij de juiste mentaliteit en skills en wil je meer weten over het werken bij GGZ Drenthe in Emmen? Kom dan in september langs tijdens het Open Huis. Wist je dat onze collega’s podcasts hebben opgenomen over het werken in Emmen? Klik hier om de podcasts te beluisteren.

Oktober: Ouderenpsychiatrie

GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie is er speciaal voor patiënten vanaf ongeveer 60 jaar met uiteenlopende psychiatrische klachten. Zoals depressie, geheugenproblemen, psychose of angst- en persoonlijkheidsproblemen, of een verslaving. Benieuwd hoe jij als zorgprofessional een bijdrage kunt leveren aan deze doelgroep? We maken graag kennis met je tijdens het Open Huis!

November: Acute Psychiatrie

De acute psychiatrie van GGZ Drenthe bestaat uit de spoedpoli, crisisdienst, Intensive Home Treatment (IHT), Medium Care en de High & Intensive Care. We behandelen patiënten ter voorkoming van een psychiatrische crisis, of wanneer patiënten al in een psychiatrische crisis verkeren. Ben jij zorgprofessional en wil je meer weten over hoe we hulp bieden aan mensen met acute psychische of psychiatrische crisis en nood? Kom dan in november langs tijdens het Open Huis.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over het Open Huis contact op met onze consulent Werving en Selectie, via: 06 - 83 22 67 41.