“Er wordt met ons meegedacht en dat vind ik plezierig!”
“Ik zit nog niet zo lang bij GGZ Drenthe, maar wát een leuke organisatie is dit, zeg. Ik zit hier enorm op mijn plek!” Aan het woord is Jolien Kik, ze is AIOS bij Acute Opname Medium Care.
Na haar studie Geneeskunde en Bachelor Filosofie in Groningen is ze een tijdje in het buitenland geweest. Vervolgens heeft ze bij het Zaans Medisch Centrum en bij psychiatrische crisishulpverlening in Zaandam gewerkt.
Psychiatrie
“Daar ontdekte ik dat ik psychiater wilde worden”, vertelt Jolien. “Toen ik van een oud-studiegenoot hoorde dat hij zo enthousiast was over GGZ Drenthe, ben ik ook kennis gaan maken.” Naast het feit dat het een grote organisatie is, met veel verschillende stageplekken, spreekt ook de complexe patiëntenpopulatie Jolien aan. “Ik heb in zo’n korte tijd zo ontzettend veel geleerd. Ik krijg ook ruimte om de dingen op mijn eigen manier te doen en tijd om achtergrondinformatie uit te zoeken”, legt Jolien uit.
Mogelijkheden
Op de vraag of Corona nu geen roet in het eten gooit, antwoordt Jolien: “Het is heel lastig voor de patiënten dat de regels op de afdeling streng zijn, bijvoorbeeld rondom verlof. Maar het werken met Teams biedt ook veel mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld veel makkelijker om familie en ambulante teams bij overleggen te betrekken. Het kost mensen uiteindelijk veel minder tijd dan het fysiek bij elkaar komen. Ik zie vooral veel voordelen van meer online werken!”
Holistische benadering
“Het leukste aan de Acute Psychiatrie vind ik dat het snel gaat. Je ziet mensen over het algemeen snel verbeteren. Ook vind ik de holistische benadering van GGZ Drenthe prettig”, vertelt Jolien. “Er wordt gekeken naar zoveel meer dan alleen naar de diagnose die een patiënt heeft en ik zie dat patiënten daar baat bij hebben.”
Aanrader
Jolien: “Ik zou anderen zeker aanraden om voor GGZ Drenthe te kiezen als opleidingsplaats. De organisatie zit gewoon goed in elkaar. Het management staat er ook echt voor de medewerkers en ook de opleiders zijn er voor AIOS. Er wordt rekening met ons gehouden bij het indelen van de diensten. Zo mogen we onze voorkeuren doorgeven en hoeven we op donderdag geen diensten te doen omdat we dan onderwijs hebben. Er wordt meegedacht en dat vind ik plezierig!”