Deze week krijgt het ggz-terrein in Assen nieuwe borden voor autoverkeer, met daarop onder andere de nieuwe locatie van de Centrale receptie 't Knooppunt.
Met alle zorgverzekeraars is een contract voor 2025 afgesloten. De vergoeding van de zorgkosten is afhankelijk van de afspraken in het contract met betreffende zorgverzekeraar en van de polis en het eigen risico dat patiënten hebben gekozen.
Heeft uw zorgverzekeraar in 2025 een contract met GGZ Drenthe? Dat is van belang als u nu zorg van ons krijgt, of volgend jaar verwacht te krijgen. Op onze website staat met welke verzekeraars we wel en (nog) niet een contract hebben in 2025.
De FPK in Assen heeft een nieuwe afdeling: De Pont. Mannen en vrouwen vanaf 18 jaar kunnen hier terecht voor forensisch-psychiatrische diagnostiek en delictpreventieve behandeling. De psychiatrische problematiek van de patiënten en het delict hangen nauw met elkaar samen. Tegelijkertijd spelen vaak problemen op gebied van huisvesting, werk of financiën. De nieuwe afdeling is onlangs in gebruik genomen, de eerste patiënten zijn intussen opgenomen.
De Forensisch Psychiatrische Kliniek en de afdeling Psychosecircuit van GGZ Drenthe hebben op dinsdag 30 mei opnieuw het TOPGGz-keurmerk ontvangen. Dat gebeurde tijdens een symposium met behandelaren en patiënten.
GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie organiseert een tweedaags symposium op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2023 over de behandeling van zedendelinquenten. Hoe zijn patiënten die seksueel grensoverschrijdend gedrag vertonen verbonden met zichzelf en met anderen?
Psychiater Maaike van Veen van GGZ Drenthe is donderdag gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek over het verband tussen slecht slapen en agressie. Het onderzoek biedt mogelijkheden woede, vijandigheid en agressief gedrag te verminderen bij (forensisch) psychiatrisch patiënten.
Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de eerste patiënt werd opgenomen in Beileroord, een van de voorlopers van GGZ Drenthe. De opname van mensen met psychiatrische problemen, met de daarbij horende gezinsverpleging van patiënten in het dorp, was in die tijd vooruitstrevend te noemen.
Marion Verkade is vorige week gepromoveerd aan de universiteit van Utrecht op een onderzoek over gewetensfunctioneren van delinquenten. Marion werkt als klinisch psycholoog en psychotherapeut in de Forensisch Psychiatrische Kliniek van GGZ Drenthe in Assen.
De ondertekening van een nieuwe medezeggenschapsregeling bekrachtigt een andere wijze waarop de medezeggenschap van patiënten voortaan plaatsvindt. In plaats van één Cliëntenraad en lokale cliëntcommissies gaan we over op 11 lokale Cliëntenraden en één centrale Cliëntenraad.