Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nieuwe afdeling in de FPK geopend

dinsdag 30 januari 2024

De Pont is de nieuw geopende afdeling in de Forensisch Psychiatrische Kliniek in Assen. Op de afdeling vindt forensische diagnostiek en delictpreventieve behandeling plaats aan patiënten met uiteenlopende psychiatrische problemen.

GGZ Drenthe ontvangt opnieuw TOPGGz keumerken

woensdag 31 mei 2023

De Forensisch Psychiatrische Kliniek en de afdeling Psychosecircuit van GGZ Drenthe hebben op dinsdag 30 mei opnieuw het TOPGGz-keurmerk ontvangen. Dat gebeurde tijdens een symposium met behandelaren en patiënten.

Nieuwe behandelmodule gestart: Gezinnen met lef!

maandag 20 februari 2023

Kinder- en Jeugdpsychiatrie en de Ambulante Forensische Psychiatrie Noord (AFPN) starten binnenkort met een nieuwe behandelmodule: Gezinnen met lef! Deze module van acht bijeenkomsten is bedoeld voor gezinnen met kinderen (4-18+ jaar) waarin sprake is van ‘situationeel’ geweld. Bij situationeel geweld vloeit het geweld voort uit verstoorde interacties tussen de partners.

Symposium Verkeerd verbonden

donderdag 16 februari 2023

GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie organiseert een tweedaags symposium op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2023 over de behandeling van zedendelinquenten. Hoe zijn patiënten die seksueel grensoverschrijdend gedrag vertonen verbonden met zichzelf en met anderen?

Promotie Maaike van Veen: slaap en agressie

donderdag 10 november 2022

Psychiater Maaike van Veen van GGZ Drenthe is donderdag gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek over het verband tussen slecht slapen en agressie. Het onderzoek biedt mogelijkheden woede, vijandigheid en agressief gedrag te verminderen bij (forensisch) psychiatrisch patiënten.

GGZ Drenthe viert een jubileum

maandag 3 oktober 2022

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de eerste patiënt werd opgenomen in Beileroord, een van de voorlopers van GGZ Drenthe. De opname van mensen met psychiatrische problemen, met de daarbij horende gezinsverpleging van patiënten in het dorp, was in die tijd vooruitstrevend te noemen.

Promotie Marion Verkade

dinsdag 27 september 2022

Marion Verkade is vorige week gepromoveerd aan de universiteit van Utrecht op een onderzoek over gewetensfunctioneren van delinquenten. Marion werkt als klinisch psycholoog en psychotherapeut in de Forensisch Psychiatrische Kliniek van GGZ Drenthe in Assen.

Nieuwe structuur cliëntmedezeggenschap GGZ Drenthe

maandag 13 juni 2022

De ondertekening van een nieuwe medezeggenschapsregeling bekrachtigt een andere wijze waarop de medezeggenschap van patiënten voortaan plaatsvindt. In plaats van één Cliëntenraad en lokale cliëntcommissies gaan we over op 11 lokale Cliëntenraden en één centrale Cliëntenraad.