Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Patiënten Forensische Psychiatrie

Bij GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie behandelen we patiënten met ernstige psychiatrische problemen en gedragsproblemen. Vaak zijn zij in aanraking gekomen met Justitie en is door de rechtbank een forensische titel opgelegd. Ook patiënten die in aanraking dreigen te komen met Justitie kunnen verwezen worden.

Doel: delictpreventie

Doel van de behandeling en begeleiding is delictpreventie. Dit houdt in dat alles gericht is op het verminderen van psychiatrische problemen en het voorkomen van terugval in crimineel of grensoverschrijdend gedrag. Het uiteindelijke doel is dat de patiënt stabieler in het leven komt te staan, gezonde keuzes maakt en weer verantwoordelijkheid kan dragen, zodat terugkeer in de samenleving of uitstroom naar een reguliere ggz-instelling of beschermde woonvorm mogelijk wordt.

De behandeling kan zowel klinisch als ambulant plaatsvinden.

Belangrijke rol voor naasten

Bij Forensische Psychiatrie vinden we een goede samenwerking tussen patiënt, hulpverleners en naasten belangrijk. Naasten kennen de patiënt vaak als geen ander en weten wat het voor hem of haar betekent om in behandeling te zijn bij de geestelijke gezondheidszorg. Een naaste maakt deel uit van de leefomgeving van de patiënt en vervult een belangrijke rol bij diens ondersteuning en herstel.

Contact

GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Dennenweg 9, 9404 LA Assen
Postbus 30007, 9400 RA Assen

Voor algemene vragen kunt u ons tijdens kantooruren bellen op (0592) 33 46 00 .
Voor behandelinhoudelijke vragen en verwijzingen kunt u contact opnemen met het 

Forensisch Aanmeld- en Informatiecentrum
T (0592) 33 46 26
F (0592) 33 46 03
Buiten kantooruren T (0592) 33 46 00

U kunt ons ook mailen.

Informatie over kosten en eigen risicoBekijk en lees verhalen van patiënten

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vindt u via Mijn GGZ Drenthe.

Een vraag stellen aan GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 –33 46 26.

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.