Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Professionals Forensische Psychiatrie

Wie we zijn en wat we doen

Bij GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie willen patiënten zo motiveren en ondersteunen, dat ze in staat zijn gezonde keuzes te maken en controle krijgen over het herstelproces van hun eigen leven.

De behandeling is erop gericht dat patiënten verantwoordelijkheid en schulderkenning over het eigen gedrag kunnen en willen nemen. Het doel is dat patiënten een zinvol leven kunnen opbouwen, zonder terug te vallen in grensoverschrijdend of delictgedrag. 

De behandeling gebeurt in nauwe samenwerking met de patiënt, naasten en samenwerkingspartners. Daarnaast hebben we aandacht voor de impact die het delictgedrag heeft (gehad) op de maatschappij en in het bijzonder op slachtoffers. 

Resocialisatie

Forensische Psychiatrie biedt ondersteuning bij resocialisatie. Resocialisatie betekent patiënten op een veilige en verantwoorde manier te laten re-integreren in de samenleving. Soms is terugkeer naar de samenleving op de korte termijn niet mogelijk. In dat geval helpen we bij het vinden van een passende vervolgbehandeling, of de patiënt wordt teruggeplaatst naar een ggz-afdeling of een justitiële instelling.

TOPGGz

Aan de Forensisch Psychiatrische Kliniek is het keurmerk TOPGGz toegekend. 

Contact

GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Dennenweg 9, 9404 LA Assen
Postbus 30007, 9400 RA Assen

Voor algemene vragen kunt u ons tijdens kantooruren bellen op (0592) 33 46 00 .
Voor behandelinhoudelijke vragen en verwijzingen kunt u contact opnemen met het 

Forensisch Aanmeld- en Informatiecentrum
T (0592) 33 46 26
F (0592) 33 46 03
Buiten kantooruren T (0592) 33 46 00

U kunt ons ook mailen.

Informatie over kosten en eigen risicoBekijk en lees verhalen van patiënten

Een vraag stellen aan GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 –33 46 26.

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.