Bij GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie willen patiënten zo motiveren en ondersteunen, dat ze in staat zijn gezonde keuzes te maken en controle krijgen over het herstelproces van hun eigen leven.
De behandeling is erop gericht dat patiënten verantwoordelijkheid en schulderkenning over het eigen gedrag kunnen en willen nemen. Het doel is dat patiënten een zinvol leven kunnen opbouwen, zonder terug te vallen in grensoverschrijdend of delictgedrag.
De behandeling gebeurt in nauwe samenwerking met de patiënt, naasten en samenwerkingspartners. Daarnaast hebben we aandacht voor de impact die het delictgedrag heeft (gehad) op de maatschappij en in het bijzonder op slachtoffers.
Forensische Psychiatrie biedt ondersteuning bij resocialisatie. Resocialisatie betekent patiënten op een veilige en verantwoorde manier te laten re-integreren in de samenleving. Soms is terugkeer naar de samenleving op de korte termijn niet mogelijk. In dat geval helpen we bij het vinden van een passende vervolgbehandeling, of de patiënt wordt teruggeplaatst naar een ggz-afdeling of een justitiële instelling.
Aan de Forensisch Psychiatrische Kliniek is het keurmerk TOPGGz toegekend.
Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag: