Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Overzicht onderzoekers Forensische Psychiatrie

​Prof.dr. M. (Marike) Lancel

Psychofysioloog en somnoloog.

Marike Lancel is als bijzonder hoogleraar Slaap en psychopathologie verbonden aan de afdeling Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Sinds 2005 werkt ze bij GGZ Drenthe als senior onderzoeker bij de Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) en als slaapdeskundige bij het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen. Onderzoeksthema’s zijn o.a.: de wisselwerking tussen psychische aandoeningen en slaapstoornissen en de invloed van slaaptekort op impulsiviteit en agressiviteit. Voorheen was zij hoofd van de onderzoeksafdeling Slaapfarmacologie bij het Max-Planck Instituut voor Psychiatrie in München, Duitsland.

Dr. G.J. (Gretha) Boersma

Senior onderzoeker

Gretha Boersma is in 2011 gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de neurowetenschappen en werkte daarna als onderzoeker bij Johns Hopkins University, Baltimore, USA en Uppsala University, Uppsala, SE. Sinds maart 2018 werkt ze als senior onderzoeker bij de FPK in Assen. Ze houdt zich bezig met onderzoek gericht op de integratie van psychologische en fysiologische factoren in predictie van behandel effectiviteit binnen de forensische setting. Tevens vertegenwoordigt ze het Bureau Onderzoek en Zorginnovatie (BOZ) van GGZ Drenthe Research.

Dr. M.M. (Maaike) van Veen

Psychiater, senior onderzoeker

Maaike van Veen is als psychiater verbonden aan het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie van GGZ Drenthe. In november 2022 is zij gepromoveerd op het onderzoek On edge, night and day, over de relatie tussen slecht slapen, impulsiviteit en agressie in de forensische psychiatrie, onder begeleiding van prof. dr. Marike Lancel. Voor een gedegen basis voor de methodologie en statistische analyses van haar onderzoek heeft zij de Master Epidemiologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gevolgd.

Drs. G.J.  (Gerjonne) Akkerman-Bouwsema

Onderzoeker

Gerjonnen Akkerman-Bouwsema studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sinds 2009 werkzaam als onderzoeker op de FPK in Assen. Zij houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek naar algemene behandeleffectiviteit bij forensisch psychiatrische patiënten. Daarnaast scoort zij risicotaxatie-instrumenten zoals de HKT-R en de Static en verzamelt gegevens voor externe partijen zoals het Ministerie van Justitie en het Expertise Centrum Forensische Psychiatrie.

Drs. L. (Loes) Hagenauw

Onderzoeker

Loes Hagenauw studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sinds maart 2011 werkzaam als onderzoeker op de FPK Assen. Zij houdt zich bezig met de logistieke coördinatie en het afnemen van het risicotaxatie-instrument HKT-R, verwerken en rapporteren van interne incidentmeldingen en het verzamelen van gegevens ter verantwoording voor externe partijen. Daarnaast draagt ze bij aan verschillende lopende onderzoeksprojecten.

Contact

GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Dennenweg 9, 9404 LA Assen
Postbus 30007, 9400 RA Assen

Voor algemene vragen kunt u ons tijdens kantooruren bellen op (0592) 33 46 00 .
Voor behandelinhoudelijke vragen en verwijzingen kunt u contact opnemen met het 

Forensisch Aanmeld- en Informatiecentrum
T (0592) 33 46 26
F (0592) 33 46 03
Buiten kantooruren T (0592) 33 46 00

U kunt ons ook mailen.

Informatie over kosten en eigen risicoBekijk en lees verhalen van patiënten

Een vraag stellen aan GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over persoonlijke situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.