Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Wetenschappelijk Onderzoek Forensische Psychiatrie

Wetenschappelijk onderzoek

Om de zorg voor mensen met complexe problematiek voortdurend te verbeteren, wordt er bij GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Het hoofddoel van het onderzoek is het evalueren van de effecten van verschillende behandelmethoden, bekijken of nieuwe interventies een belangrijke bijdrage kunnen leveren en, als het nodig is, ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden of –programma’s.

TOPGGz keurmerk Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK)

De Forensisch Psychiatrische Kliniek van GGZ Drenthe heeft het keurmerk TOPGGz, dat staat voor hoogspecialistische, innovatieve zorg.

Afdeling Onderzoek FPK

Onderzoekers bij Forensische Psychiatrie

De FPK heeft een eigen wetenschappelijke afdeling. In samenwerking met andere forensische centra, de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht vindt ook promotieonderzoek plaats. De afdeling Onderzoek bestaat uit zeven vaste medewerkers (twee hoogleraren, drie senior onderzoekers, promovendi  en junior onderzoekers). Regelmatig wordt de afdeling uitgebreid met mensen die in het kader van hun opleiding bijdragen aan lopend onderzoek, zoals master studenten psychologie, verpleegkundig specialisten en klinisch psychologen in opleiding.

Wetenschappelijk onderzoek forensische psychiatrieWetenschappelijk onderzoek naar slaap en psychopathologieWetenschappelijke publicaties Forensische Psychiatrie

Contact

GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Dennenweg 9, 9404 LA Assen
Postbus 30007, 9400 RA Assen

Voor algemene vragen kunt u ons tijdens kantooruren bellen op (0592) 33 46 00 .
Voor behandelinhoudelijke vragen en verwijzingen kunt u contact opnemen met het 

Forensisch Aanmeld- en Informatiecentrum
T (0592) 33 46 26
F (0592) 33 46 03
Buiten kantooruren T (0592) 33 46 00

U kunt ons ook mailen.

Informatie over kosten en eigen risicoBekijk en lees verhalen van patiënten

Een vraag stellen aan GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 33 46 26.

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.