Spring naar navigatie Spring naar inhoud

For-ACT

Het Forensisch ACT-team (For-ACT) van GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie biedt intensieve psychiatrische behandeling bij patiënten thuis. De behandeling is bedoeld voor patiënten die vanuit psychiatrische problematiek grensoverschrijdend en/of delictgedrag vertonen en zelf de stap naar hulpverlening niet kunnen of willen zetten.

For-ACT kan worden ingezet wanneer reguliere behandeling niet helpt. De focus ligt op vertrouwen en motivatie voor de behandeling. De patiënten hebben meestal niet zelf gekozen voor behandeling en soms zien zij het nut van behandeling niet in. Er is zowel aandacht voor psychiatrische problemen als voor verslavingsproblematiek.

Omgeving

For-ACT biedt gesprekken, ondersteuning bij medicijngebruik en hulp bij het regelen van praktische zaken, zoals het huishouden, administratie en financiën. Daarnaast is er aandacht voor sociale contacten, opleiding, werk en dagbesteding. Als het mogelijk is wordt ook de omgeving van de patiënt bij de behandeling betrokken. Als patiënten er aan toe zijn kunnen ze behandelingen volgen op één van de locaties van GGZ Drenthe.  

CCAF gecertificeerd

Het For-ACT is door de Stichting Centrum Certificering ACT en FACT (CCAF) gecertificeerd.
Het CCAF certificeert teams die modelgetrouw zorg bieden aan mensen met ernstige psychiatrische problemen. Dit keurmerk garandeert dat het For-ACT voldoet aan kwaliteitsstandaarden op het gebied van teamstructuur (o.a. samenstelling en organisatie van het team), organisatie (o.a. instroom, opname en nazorg) en zorgaanbod (o.a. aard en inhoud hulpverlening, samenwerking met steunsystemen)

Contact

GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Dennenweg 9, 9404 LA Assen
Postbus 30007, 9400 RA Assen

Voor algemene vragen kunt u ons tijdens kantooruren bellen op (0592) 33 46 00 .
Voor behandelinhoudelijke vragen en verwijzingen kunt u contact opnemen met het 

Forensisch Aanmeld- en Informatiecentrum
T (0592) 33 46 26
F (0592) 33 46 03
Buiten kantooruren T (0592) 33 46 00

U kunt ons ook mailen.

Informatie over kosten en eigen risicoBekijk en lees verhalen van patiënten

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vindt u via Mijn GGZ Drenthe.

Een vraag stellen aan GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.