Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Welke gezinnen kunt u aanmelden bij Gezinspsychiatrie?

Gezinnen met ouders met ernstige psychiatrische problematiek

GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie richt zich op ouders met een ernstige psychische aandoening (EPA) en meervoudige, complexe problemen. De problemen zijn zo ernstig en moeilijk te doorbreken, dat de ontwikkeling en/of veiligheid van het kind of de kinderen wordt bedreigd. Er is sprake van een (dreigende) uithuisplaatsing van één of meerdere kinderen in het gezin. 

De volgende gezinnen kunnen worden aangemeld:

 • Gezinnen met uithuisgeplaatste kinderen en een verzoek tot terugplaatsing. In deze gezinnen moet op korte termijn onderzocht worden of een hereniging/ terugplaatsing van het kind/de kinderen mogelijk is. Ongeveer de helft van alle aangemelde kinderen is uithuisgeplaatst.  Ook ouders met uithuisgeplaatste kinderen als gevolg van de toeslagenaffaire kunnen worden aangemeld. 
 • Gezinnen met ongeboren en/of hele jonge kinderen waarbij er sprake is van een (dreigende) uithuisplaatsing.
  J
  uist voor hele jonge kinderen is het extra belangrijk dat er op hele korte termijn duidelijkheid komt over hun opgroeiperspectief. 
 • Families met intergenerationeel trauma.
  Door samen met deze ouders de cyclus van intergenerationeel trauma te doorbreken, kunnen we het risico op ernstige schade bij kinderen en jongeren verminderen de kans op langdurige hulp en/of uithuisplaatsing verkleinen.
 • Gezinnen waarbij sprake is van (een vermoeden van) ernstig toegebracht letsel bij het (jonge) kind. Bij deze doelgroep wordt een uitgebreid veiligheidsplan gemaakt met in ieder geval in de eerste periode ook 24-uurs (camera)toezicht binnen de kliniek. 
 • Gezinnen waarbij sprake is van een complexe scheiding en/of ouderverstoting.
  Ook bij    deze doelgroep staat de veiligheid en het opgroeiperspectief van het kind altijd voorop. Beide ouders kunnen daarbij afwisselend, of deels overlappend, (klinisch) in behandeling zijn.

Contact

GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie
Kliniek De Bron

Asserstraat 14
9411 LL Beilen

Kliniek De Stee
Altingerweg 1, gebouw De Weijerd
9411 PA Beilen

Bereikbaar tijdens kantooruren op (0593) 53 53 44.

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van Gezinspsychiatrie vind je bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie (voor professionals)

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Zorgvragen over persoonlijke psychische situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op je bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van je e-mail kan enkele dagen duren. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) kan met GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie (0593) 53 53 44 .