Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Al generaties lang problemen

Bij een groot deel van de gezinnen die bij GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie worden aangemeld, spelen de problemen al meerdere generaties. Veel ouders hebben zelf niet de kans gehad om op te groeien in een veilig thuis met ouders die goed voor hen zorgden.

Ook kan het zijn dat er bij een van de gezinsleden sprake is van een beperking (lichamelijk, verstandelijk en/of psychiatrisch), die maakt dat de relaties in het hele gezin onder grote druk komen te staan. Vaak gaat het bij deze gezinnen om een combinatie van beide en staan er veel leefgebieden flink onder druk, zoals huisvesting, werk, school, financiën, relaties met het netwerk, relaties met instanties. 

Eerdere hulp bood onvoldoende oplossing

Voordat de gezinnen bij Gezinspsychiatrie komen, is er meestal al heel veel gebeurd. Er is al eerdere hulpverlening geweest, maar dit heeft onvoldoende voor een oplossing gezorgd. Ook zijn de zorgen over de veiligheid en/of ontwikkeling van het kind vaak zo ernstig dat uithuisplaatsing van een of meerdere kinderen is overwogen of al heeft plaatsgevonden. 

'Goed genoeg' ouderschap ervaren en doorgeven

Bij veel kinderen die bij ons worden aangemeld is ‘gewoon’ ouderschap niet voldoende. De kinderen hebben vanwege hun beperking en/of vanwege alles wat er al is gebeurd extra zorg en aandacht van een ouder nodig. Samen met de ouder(s) onderzoeken wij wat het kind nodig heeft in zijn ontwikkeling. Want wij vinden het belangrijk, dat ouders de kans krijgen om te ervaren en te leren wat ‘goed genoeg’ ouderschap is, zodat zij dit weer door kunnen geven aan hun eigen kind. 

Contact

Gezinspsychiatrie
Kliniek De Bron
Asserstraat 14
9411 LL Beilen

Kliniek De Stee
Altingerweg 1, gebouw De Weijerd
9411 PA Beilen

Bereikbaar tijdens kantooruren op (0593) 53 53 44.

Informatie over kosten en eigen risicoLees en bekijk verhalen van patiënten

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van Gezinspsychiatrie vind je bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vind je via Mijn GGZ Drenthe.

Patiëntinformatie A-Z

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Zorgvragen over persoonlijke psychische situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op je bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van je e-mail kan enkele dagen duren. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) kan met GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie (0593) 53 53 44 .