Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Evalueren tijdens behandeling bij Gezinspsychiatrie

Evalueren

Tijdens de klinische behandeling bij GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie zijn er drie evaluatiemomenten samen met het behandelteam en je aanmelder. Bij elke evaluatie hebben we het over de veiligheid van je kind. We bespreken samen met jou hoe het gaat, in hoeverre je je doelen hebt bereikt, aan welke doelen je de komende periode wilt werken en wat daarvoor moet gebeuren. Het behandelteam geeft na elke evaluatie een advies aan je aanmelder en deze besluit vervolgens hoe het verder gaat.

Drie evaluaties

Eerste evaluatie

De eerste evaluatie is na vier weken. Dan wordt beoordeeld of je echt doet wat je in de kliniek leert. Dit is een belangrijk moment. Verblijft je kind in een pleeggezin, dan wordt namelijk beoordeeld of je kind in het weekend mee naar huis mag. Soms adviseert het behandelteam dat het voor je kind nog niet veilig genoeg is. Dan kan op dat moment de behandeling worden beëindigd.

Tweede evaluatie

De tweede evaluatie is na 11 weken. Ook dan bespreken we samen de voortgang van je behandeling en wat er de komende periode moet gebeuren. Ook nu kan het behandelteam adviseren dat het voor je kind nog niet veilig genoeg is en kan je aanmelder besluiten behandeling te stoppen.

Laatste evaluatie

De laatste evaluatie is na 16 weken. Het behandelteam geeft een eindadvies op basis waarvan je aanmelder besluit of je kind bij je mag wonen, hoe het met je gezin verder gaat en welke hulp daarbij nodig is. Soms worden speciale afspraken gemaakt, zoals een deel van de week voor je kind zorgen, een bezoekregeling, of hulp van anderen. Je aanmelder kan echter ook besluiten dat je niet (langer) zelf voor jouw kind kunt zorgen.

Contact

Gezinspsychiatrie
Kliniek De Bron
Asserstraat 14
9411 LL Beilen

Kliniek De Stee
Altingerweg 1, gebouw De Weijerd
9411 PA Beilen

Bereikbaar tijdens kantooruren op (0593) 53 53 44.

Informatie over kosten en eigen risicoLees en bekijk verhalen van patiënten

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van Gezinspsychiatrie vind je bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vind je via Mijn GGZ Drenthe.

Patiëntinformatie A-Z

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Zorgvragen over persoonlijke psychische situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op je bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van je e-mail kan enkele dagen duren. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) kan met GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie (0593) 53 53 44 .