Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Ambulante behandeling Gezinspsychiatrie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling is hulp op afspraak van het hele gezin bij je thuis, op de poli bij GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie in Beilen, of online (door middel van (beeld)bellen). De behandeling kan met jou en je gezin alleen zijn, maar ook in een groep plaatsvinden. 

Jouw vaste gezinshulpverlener van Gezinspsychiatrie is je aanspreekpunt. Als je bijvoorbeeld vragen hebt naar aanleiding van het intakegesprek, dan kun je deze met elkaar bespreken.

Kind centraal

Elk gezin krijgt behandeling op maat, afhankelijk van wat er speelt, wat je als gezin zelf wilt veranderen of verbeteren en wat je aanmelder vindt dat er moet gebeuren. Het kind staat altijd centraal tijdens de behandeling. 

Zo gaat ambulante behandeling

Wanneer er al heel lang problemen en zorgen zijn in jouw gezin, dan is het moeilijk te zien wat er nog wél goed gaat. Samen met jou en je aanmelder gaan we daar naar op zoek. We helpen je om de goede en mooie dingen in je gezin weer te zien. Dan is het minder moeilijk om tegen problemen aan te kijken. Tijdens de behandeling bij Gezinspsychiatrie leer je hoe je op een andere manier kunt omgaan met problemen in jouw gezin. 

Samen kijken we naar oplossingen voor dingen waar je tegenaan loopt. Bijvoorbeeld je kind op tijd naar school brengen, boodschappen doen en eten koken, of opruimen en schoonmaken. Dat doen we door vragen aan je te stellen. Soms helpt vaktherapie. Dan gaat niet om praten, maar om doen en ervaren. Bijvoorbeeld door te bewegen of muziek te maken.

We helpen je zélf in te zien wat je al goed kunt en hoe je kunt veranderen. Zo krijg je steeds meer vertrouwen om dingen die je moeilijk vindt te durven en te kunnen. Gaandeweg merk je dat je echt kunt veranderen én volhouden. Zodat het beter gaat in het dagelijks leven en je samen als gezin verder kunt. Tijdens de behandeling betrekken we zoveel mogelijk de mensen die voor jouw gezin belangrijk zijn, zoals familieleden, pleegouders, vrienden, buren, je aanmelder of andere hulpverleners.

Als besloten wordt dat een klinische behandeling voor jou en je gezin nodig is, zal de gezinshulpverlener dit met je bespreken. 

Huisregels

Voor mensen in behandeling bij GGZ Drenthe gelden huisregels.

Contact

Gezinspsychiatrie
Kliniek De Bron
Asserstraat 14
9411 LL Beilen

Kliniek De Stee
Altingerweg 1, gebouw De Weijerd
9411 PA Beilen

Bereikbaar tijdens kantooruren op (0593) 53 53 44.

Informatie over kosten en eigen risicoLees en bekijk verhalen van patiënten

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van Gezinspsychiatrie vind je bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vind je via Mijn GGZ Drenthe.

Patiëntinformatie A-Z

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Zorgvragen over persoonlijke psychische situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op je bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van je e-mail kan enkele dagen duren. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) kan met GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie (0593) 53 53 44 .