Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Klinische behandeling Gezinspsychiatrie

Klinische behandeling

Tijdens klinische behandeling blijven jij en je gezin dag en nacht bij Gezinspsychiatrie. Klinische behandeling vindt alleen plaats als ambulante behandeling onvoldoende helpt. De behandeling kan pas beginnen als een aantal dingen op orde zijn. Dat gebeurt tijdens de voorbereidingsfase.

Samen in de kliniek

Tijdens de klinische behandeling verblijf je van zondagmiddag tot vrijdagmiddag met andere gezinnen in de kliniek. Samen met de gezinstrainers spreek je af wat je wilt veranderen of verbeteren in je gezin en waar je in de kliniek mee aan de slag gaat. Als het nodig is, passen we samen met jou het veiligheidsplan aan dat in de voorbereidingsperiode is gemaakt. 

Zo gaat klinische behandeling

Wanneer er al heel lang problemen en zorgen zijn in jouw gezin, dan is het moeilijk te zien wat er nog wél goed gaat. Samen met jou en je aanmelder gaan we daar naar op zoek. We helpen je om de goede en mooie dingen in je gezin weer te zien. Dan is het minder moeilijk om tegen problemen aan te kijken. Tijdens de behandeling bij Gezinspsychiatrie leer je hoe je op een andere manier kunt omgaan met problemen in jouw gezin. 

Samen kijken we naar oplossingen voor dingen waar je tegenaan loopt. Bijvoorbeeld je kind op tijd naar school brengen, boodschappen doen en eten koken, of opruimen en schoonmaken. Dat doen we door vragen aan je te stellen. Soms helpt vaktherapie. Dan gaat niet om praten, maar om doen en ervaren. Bijvoorbeeld door te bewegen of muziek te maken.

We helpen je zélf in te zien wat je al goed kunt en hoe je kunt veranderen. Zo krijg je steeds meer vertrouwen om dingen die je moeilijk vindt te durven en te kunnen. Gaandeweg merk je dat je echt kunt veranderen én volhouden. Zodat het beter gaat in het dagelijks leven en je samen als gezin verder kunt.

Tijdens de behandeling betrekken we zoveel mogelijk de mensen die voor jouw gezin belangrijk zijn, zoals familieleden, pleegouders, vrienden, buren, je aanmelder of andere hulpverleners.

16 Weken

De klinische behandeling bij Gezinspsychiatrie duurt 16 weken. Daarna ga je, al dan niet samen met je kind, weer naar huis. Soms duurt de klinische behandeling korter. Dat kan alleen als dat van tevoren is afgesproken, of als dat tijdens een evaluatie wordt besloten. Er moet dan duidelijkheid zijn over waar het kind veilig kan opgroeien. Als besloten wordt dat het kind niet in jouw eigen gezin zal opgroeien, werken we er samen naartoe dat je zo goed mogelijk contact houdt met je kind.

Tijdens klinische behandeling gaat het over:

Tijdens de klinische behandeling gaat het over:

Voorleesboekje

In het voorleesboekje 'De papa en mama school' leggen we aan kinderen uit hoe het bij Gezinspsychiatrie gaat. 

Huisregels

Voor mensen in behandeling bij GGZ Drenthe gelden huisregels.

Contact

Gezinspsychiatrie
Kliniek De Bron
Asserstraat 14
9411 LL Beilen

Kliniek De Stee
Altingerweg 1, gebouw De Weijerd
9411 PA Beilen

Bereikbaar tijdens kantooruren op (0593) 53 53 44.

Informatie over kosten en eigen risicoLees en bekijk verhalen van patiënten

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van Gezinspsychiatrie vind je bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vind je via Mijn GGZ Drenthe.

Patiëntinformatie A-Z

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Zorgvragen over persoonlijke psychische situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op je bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van je e-mail kan enkele dagen duren. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) kan met GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie (0593) 53 53 44 .