Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Financiering behandeling bij Gezinspsychiatrie

Gezinspsychiatrie toegelaten tot Landelijk Transitie Arrangement

Financiering behandeling volwassenen

Behandeling door GGZ  Drenthe Gezinspsychiatrie aan volwassenen (vanaf 18 jaar) wordt betaald door de zorgverzekeraar. Alle personen van 18 jaar en ouder betalen voor hulp van GGZ Drenthe het wettelijke eigen risico óf het vrijwillig verhoogde eigen risico. Als je hierover vragen hebt, dan kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Financiering  behandeling kinderen en jongeren tot 18 jaar

Hulp van GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie aan kinderen en jongeren tot 18 jaar wordt betaald door de gemeente. Na de aanmelding vragen wij een beschikking aan bij de gemeente waarin het gezin woont. Met een beschikking geeft de gemeente toestemming voor de behandeling en zorgt ervoor dat deze ook betaald gaat worden. Komt het gezin uit een andere gemeente? Dan sturen we de gemeente na de aanmelding eerst een offerte. Zodra we de getekende offerte hebben ontvangen, kunnen we de aanmelding in behandeling nemen. 

LET OP: Het kan soms enige tijd duren voordat de gemeente de getekende offerte terugstuurt. Dit betekent dat gezinnen moeten wachten totdat dit is geregeld. Soms duurt dat helaas (veel) langer dan gewenst. Tijdens deze periode blijft de aanmelder de contactpersoon voor het gezin. 

Zodra de financiering is geregeld en de volledig ingevulde aanmeldformulieren zijn ontvangen, wordt de aanmelding in behandeling genomen.

Contact

GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie
Kliniek De Bron

Asserstraat 14
9411 LL Beilen

Kliniek De Stee
Altingerweg 1, gebouw De Weijerd
9411 PA Beilen

Bereikbaar tijdens kantooruren op (0593) 53 53 44.

Informatie over kosten en eigen risico

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van Gezinspsychiatrie vind je bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Zorgvragen over persoonlijke psychische situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op je bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van je e-mail kan enkele dagen duren. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) kan met GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie (0593) 53 53 44 .