Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Financiering behandeling bij Gezinspsychiatrie

Gezinspsychiatrie toegelaten tot Landelijk Transitie Arrangement

Financiering behandeling volwassenen

Behandeling door GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie aan volwassenen (vanaf 18 jaar) wordt betaald door de zorgverzekeraar. Alle personen van 18 jaar en ouder betalen voor hulp van GGZ Drenthe het wettelijke eigen risico óf het vrijwillig verhoogde eigen risico. Als je hierover vragen hebt, dan kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Financiering  behandeling kinderen en jongeren tot 18 jaar

Hulp van GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie aan kinderen en jongeren tot 18 jaar wordt betaald door de gemeente. Na de aanmelding vragen wij een toewijzing aan bij de gemeente waarin het kind ingeschreven staat. Met de toewijzing geeft de gemeente toestemming voor de behandeling en zorgt ervoor dat deze ook betaald gaat worden.  Naast de contracten met de drie noordelijke provincies (Groningen, Friesland, Drenthe), is Gezinspsychiatrie per 1-1-2023 toegelaten tot het Landelijk Transitie Arrangement (LTA).

LET OP:

  • Zodra wij de volledig ingevulde aanmeldformulieren hebben ontvangen, wordt de aanmelding in behandeling genomen.
  • We kunnen pas starten met de behandeling als de financiering goed geregeld is. Dit betekent dat gezinnen soms moeten wachten totdat dit is geregeld. Tijdens deze periode blijft de aanmelder de contactpersoon voor het gezin. 

Contact

GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie
Kliniek De Bron

Asserstraat 14
9411 LL Beilen

Kliniek De Stee
Altingerweg 1, gebouw De Weijerd
9411 PA Beilen

Bereikbaar tijdens kantooruren op (0593) 53 53 44.

Informatie over kosten en eigen risico

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van Gezinspsychiatrie vind je bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Zorgvragen over persoonlijke psychische situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op je bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van je e-mail kan enkele dagen duren. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) kan met GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie (0593) 53 53 44 .