Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Aanmelden (professionals)

Voor behandeling bij GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie is een aanmelding nodig vanuit een bevoegde organisatie, zoals een Centrum voor Jeugd en Gezin of een voogdijinstelling. De aanmelder meldt het hele gezin aan bij de intakefunctionaris van Gezinspsychiatrie. 

We hechten aan zorgvuldige aanmelding met alle relevante informatie, zodat we vervolgens goed kunnen starten met de intake. Zo proberen we ook onnodige wachttijd te voorkomen. Daarom kunnen aanmelders altijd telefonisch contact opnemen met één van onze aanmeldcoördinatoren via (0593) 53 53 44

De aanmelding wordt in behandeling genomen zodra alle benodigde informatie is ontvangen, inclusief een verwijzing naar de Specialistische GGZ voor de ouder(s) en een beschikking voor Jeugdhulp voor het kind/ de kinderen.

Landelijk Transitie Arrangement

Gezinspsychiatrie van is vanaf 1 januari 2023 toegelaten tot het Landelijk Transitie Arrangement (LTA). Het LTA is een contract dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) namens de Nederlandse gemeenten afsluit met aanbieders van jeugdhulp. Daarmee kunnen we meer gezinnen met meervoudige complexe problemen behandeling op maat bieden, omdat er voor de komende twee jaar duidelijkheid is over de financiering.  

Voor gezinnen met meervoudige problematiek
Gezinspsychiatrie is één van de weinige aanbieders in Nederland die het gehele gezinssysteem maatwerk en groepsbehandeling biedt. We zijn er voor gezinnen met ernstige psychische aandoeningen (EPA), verslavingsproblematiek en complexe, meervoudige problematiek.
 
Korte wachttijden (minder dan 4 weken)
Wanneer de aanmelding volledig is en we de toewijzing vanuit de gemeente hebben ontvangen, plannen we binnen vier weken een intake. Het aanvragen van de beschikking bij de gemeente waarin het kind woont, blijft hetzelfde. Als uit de intake blijkt dat gezinsbehandeling binnen Gezinspsychiatrie geïndiceerd is, starten we direct met de behandeling. De behandeling begint  altijd ambulant. 

Afhankelijk van de hulpvraag bestaat het gespecialiseerde behandeltraject uit:

Nauw contact met de aanmelder

Vanaf de aanmelding tot en met einde van de behandeling is er nauw contact met de aanmelder. We informeren de aanmelder over het verloop van de behandeling en hij of zij is aanwezig bij belangrijke momenten, zoals de intake en evaluaties.

Contact

GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie
Kliniek De Bron

Asserstraat 14
9411 LL Beilen

Kliniek De Stee
Altingerweg 1, gebouw De Weijerd
9411 PA Beilen

Bereikbaar tijdens kantooruren op (0593) 53 53 44.

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van Gezinspsychiatrie vind je bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie (voor professionals)

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0593 - 53 53 44.

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.