Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Aanmelden (professionals)

Voor behandeling bij GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie is een aanmelding nodig vanuit een bevoegde organisatie, zoals een Centrum voor Jeugd en Gezin of een voogdijinstelling. De aanmelder meldt het gezin aan bij de intakefunctionaris van Gezinspsychiatrie. Vanaf de aanmelding tot en met einde van de behandeling is er nauw contact met de aanmelder. We informeren de aanmelder over het verloop van de behandeling en hij of zij is aanwezig bij belangrijke momenten, zoals de intake en evaluaties.

Voorwaarden

Bij een klinische behandeling bij Gezinspsychiatrie mag er geen sprake zijn van verslavende middelen. Ook moeten gezinnen een vast woonadres hebben en moeten de financiën op orde zijn. Bij de aanmelding bespreekt de intakefunctionaris deze zaken met de aanmelder. Mogelijk hebben ouders eerst tijd nodig om aan deze voorwaarden te voldoen.

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode voorafgaand aan de klinische behandeling is er voortdurend aandacht voor deze onderwerpen en gaan ouders aan de slag om deze zaken op orde te krijgen. Ook tijdens het intakegesprek worden deze onderwerpen weer besproken.

Contact

GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie
Kliniek De Bron

Asserstraat 14
9411 LL Beilen

Kliniek De Stee
Altingerweg 1, gebouw De Weijerd
9411 PA Beilen

Bereikbaar tijdens kantooruren op (0593) 53 53 44.

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van Gezinspsychiatrie vind je bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie (voor professionals)

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Zorgvragen over persoonlijke psychische situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op je bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van je e-mail kan enkele dagen duren. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) kan met GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie (0593) 53 53 44 .