Voordat behandeling in de kliniek van GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie kan plaatsvinden, moet een aantal dingen op orde zijn. Dan gaat het bijvoorbeeld over huisvesting en financiën. Ook gaan we samen na wat er voor nodig is om je kind veilig te laten opgroeien. Dat schrijven we op in een veiligheidsplan. We bespreken hoe de behandeling in de kliniek gaat en wat er van je wordt verwacht. Eerst gaan we onderzoeken of we goed kunnen samenwerken. Dat gebeurt tijdens een samenwerkingsopname. Samen met jou en je aanmelder werken we zorgvuldig toe naar de klinische behandeling, zodat de kans van slagen zo groot mogelijk wordt.
Voor de klinische behandeling bij Gezinspsychiatrie is een goede samenwerking tussen jou en het behandelteam nodig. Daarom is er eerst een opname van twee weken in de kliniek. We noemen dit de samenwerkingsopname. Woont je kind thuis, dan komt het mee. Is je kind uit huis geplaatst, dan is de samenwerkingsopname zonder kind. Doel van deze opname is dat zowel jij als het behandelteam uitzoekt of we met elkaar kunnen samenwerken. Daarna ga je weer naar huis en wacht je tot er plaats is voor klinische behandeling.
Na afloop van de twee weken samenwerkingsopname is er een evaluatie. Tijdens de evaluatie bespreken we of we doorgaan met de klinische behandeling. Bij deze evaluatie zijn jij, je behandelcoördinator, je aanmelder, je gezinshulpverlener en een gezinstrainer aanwezig. Ook je naasten kunnen bij dit gesprek aanwezig zijn. De evaluatie kan verschillende uitkomsten hebben:
Voor mensen in behandeling bij GGZ Drenthe gelden huisregels.
Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag: