Gezinnen met ernstige psychische aandoeningen en meervoudige problematiek kunnen binnen vijf weken terecht bij GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie. De gespecialiseerde behandeling van het hele gezin begint direct na de intake.
Gezinspsychiatrie is vanaf 1 januari 2023 toegelaten tot het Landelijk Transitiearrangement (LTA). Het LTA is een contract dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) afsluit met aanbieders van jeugdhulp. Daarmee kunnen we meer gezinnen met meervoudige complexe problemen behandeling op maat bieden, omdat er voor de komende twee jaar duidelijkheid is over de financiering.
Het TOPGGz-keurmerk voor de Forensisch Psychiatrische Kliniek en het Psychosecircuit van GGZ Drenthe is op 6 oktober jl. opnieuw toegekend! GGZ Drenthe is trots dat deze twee afdelingen het TOPGGz-keurmerk de komende vier jaar weer mogen voeren. Het keurmerk toont aan dat we met hoogspecialistische zorg, onderzoek en innovatie onze patiënten de best mogelijke behandeling bieden en een kans op volwaardige deelname aan de maatschappij.
Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de eerste patiënt werd opgenomen in Beileroord, een van de voorlopers van GGZ Drenthe. De opname van mensen met psychiatrische problemen, met de daarbij horende gezinsverpleging van patiënten in het dorp, was in die tijd vooruitstrevend te noemen.
‘Is Nederland kampioen uithuisplaatsen?’, is de titel van de publieksacademie Sociale Wetenschappen. Onder andere gaat het over de vraag of de veiligheid van het kind belangrijker is dan de hechting aan het eigen gezin. En hoe je dat kunt wegen als je niet weet waar een kind terecht komt. Of wanneer je ouders nog een kans geeft en wanneer niet meer. Sprekers zijn o.a. Jana Knot-Dickscheit en kinderombudsman Margrite Kalverboer. Hanneke Goldsteen, vaktherapeut bij Gezinspsychiatrie neemt deel aan het forumpanel. De livestream van deze Publieksacademie is nu terug te zien.
De ondertekening van een nieuwe medezeggenschapsregeling bekrachtigt een andere wijze waarop de medezeggenschap van patiënten voortaan plaatsvindt. In plaats van één Cliëntenraad en lokale cliëntcommissies gaan we over op 11 lokale Cliëntenraden en één centrale Cliëntenraad.