Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Intake

Het eerste gesprek bij GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie heet de intake. Tijdens de intake gaan we met u kennismaken. Samen met u brengen we uw klachten, zorgen, levensgeschiedenis en medicijngebruik in kaart. U kunt ook vragen stellen. Soms zijn er nog een paar van deze gesprekken. Uw partner of familielid mag natuurlijk meekomen naar de gesprekken.

Lees de folder 'Welkom bij GGZ Drenthe'

Meer over intake en diagnostiek bij GGZ DrentheLuister naar ontspanningsoefeningen

Onderzoek

Daarnaast is er een altijd een lichamelijk onderzoek. Soms is het nodig een psychiatrisch of psychologisch onderzoek te doen. Dat gebeurt meestal door middel van gesprekken, observatie, vragenlijsten of opdrachten. De behandelaar legt uit wat er gaat gebeuren als hij of zij denkt dat nader onderzoek nodig is.

Vragenlijsten of opdrachten

We vragen u op verschillende momenten vóór en tijdens de behandeling vragenlijsten in te vullen, of opdrachten te doen (zoals een geheugentest). Zo kunnen we in kaart brengen hoe de behandeling verloopt. De eerste keer dat dit gebeurt is voorafgaand aan de intake. Zo krijgen we een beeld van de situatie voordat de behandeling van start gaat. Ook tijdens en aan het eind van de behandeling vragen we een vragenlijst in te vullen. Op die manier volgen we de voortgang en het effect van de behandeling.

Meer over vragenlijsten bij GGZ Drenthe

Behandelplan

De hulpverleners van Ouderenpsychiatrie bekijken de uitkomsten van de intake, stellen een diagnose en maken een behandelplan. Als u hiermee akkoord gaat, kan de behandeling beginnen en hoort u hoe het verder gaat. Als u daarvoor toestemming geeft kan uw partner of familielid ook (mee)beslissen over de behandeling.

Contact

GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie
Postbus 30007, 9400 RA Assen
T (0592) 33 48 00

Informatie over kosten en eigen risicoLees en bekijk verhalen van patiënten

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van Ouderenpsychiatrie vindt u bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vindt u via Mijn GGZ Drenthe.

Patiëntinformatie A-Z

Een vraag stellen aan Ouderenpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.