Het eerste gesprek bij GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie heet de intake. Tijdens de intake gaan we met u kennismaken. Samen met u brengen we uw klachten, zorgen, levensgeschiedenis en medicijngebruik in kaart. U kunt ook vragen stellen. Soms zijn er nog een paar van deze gesprekken. Uw partner of familielid mag natuurlijk meekomen naar de gesprekken.
Daarnaast is er een altijd een lichamelijk onderzoek. Soms is het nodig een psychiatrisch of psychologisch onderzoek te doen. Dat gebeurt meestal door middel van gesprekken, observatie, vragenlijsten of opdrachten. De behandelaar legt uit wat er gaat gebeuren als hij of zij denkt dat nader onderzoek nodig is.
We vragen u op verschillende momenten vóór en tijdens de behandeling vragenlijsten in te vullen, of opdrachten te doen (zoals een geheugentest). Zo kunnen we in kaart brengen hoe de behandeling verloopt. De eerste keer dat dit gebeurt is voorafgaand aan de intake. Zo krijgen we een beeld van de situatie voordat de behandeling van start gaat. Ook tijdens en aan het eind van de behandeling vragen we een vragenlijst in te vullen. Op die manier volgen we de voortgang en het effect van de behandeling.
De hulpverleners van Ouderenpsychiatrie bekijken de uitkomsten van de intake, stellen een diagnose en maken een behandelplan. Als u hiermee akkoord gaat, kan de behandeling beginnen en hoort u hoe het verder gaat. Als u daarvoor toestemming geeft kan uw partner of familielid ook (mee)beslissen over de behandeling.
Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag: