Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Welkom vrijwilligers!

Sommige patiënten van GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie wonen jarenlang op een verblijfsafdeling en hebben weinig contact met mensen. Ze zijn veel op zichzelf  en krijgen weinig bezoek. Hun wereld is vaak klein. Vrijwilligers kunnen deze patiënten een beetje kleur aan het leven geven en hen een eindje op weg helpen met een plezierige vrijetijdsbesteding. Op verschillende locaties van GGZ Drenthe zijn vrijwilligers actief. Hun inspanningen worden zeer gewaardeerd!

Dit kunt u als vrijwilliger doen

Als vrijwilliger kunt u even op bezoek komen voor een kopje koffie en een praatje. U kunt helpen bij activiteiten of samen met een patiënt iets ondernemen, zoals een wandeling in de omgeving maken, een boodschap doen in de stad, een spelletje spelen, samen muziek luisteren, handwerken of de krant lezen. Sommige vrijwilligers gaan mee naar een doktersafspraak of afspraken in het ziekenhuis. 

Eerst kennismaken

Als u vrijwilliger wilt worden, maken we eerst met u kennis en geven uitleg. We horen graag waar uw belangstelling naar uitgaat en beantwoorden uw vragen. We bespreken welke activiteiten u kunt doen, bekijken samen waar u als vrijwilliger aan de slag kunt gaan, en geven graag een rondleiding op de locatie.

Praktische zaken

Als u vrijwilligerswerk bij GGZ Drenthe gaat doen, maken we met u afspraken over verzekeringen en kostenvergoedingen. 

Vrijwilliger worden?

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Bent u op zoek naar een zinvolle invulling van uw vrije tijd? Misschien is vrijwilligerswerk bij GGZ Drenthe dan iets voor u! Wilt u meer weten of uzelf aanmelden, vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in.

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.

* = Verplicht veld

Contact

GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie
Postbus 30007, 9400 RA Assen
T (0592) 33 48 00

Lees en bekijk verhalen van patiënten

Patiëntinformatie A-Z