Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Kosten van Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Kosten van jeugdhulp tot 18 jaar

De verantwoordelijkheid voor alle jeugdhulp ligt bij de gemeenten. De gemeenten zorgen voor de financiering, kwaliteit en beschikbaarheid van hulp aan jongeren tot 18 jaar. De zorg zelf wordt geleverd door zorgorganisaties, waaronder KJP. Voordat we kunnen beginnen met de behandeling, moet de gemeente eerst toestemming geven. Dat gebeurt door middel van een beschikking, die wij voor u regelen. Als we de beschikking hebben ontvangen kunnen we starten met hulp.

De kosten van de behandeling van kinderen en jongeren tot 18 jaar worden door de gemeente betaald. Jongeren tot 18 jaar betalen geen eigen risico.

Kijk op regelhulp.nl voor informatie over kosten van jeugdhulp

Kosten van jeugdhulp vanaf 18 jaar

Eigen risico
Zodra je 18 jaar wordt, loopt de financiering via je zorgverzekeraar. Je hebt vanaf dan voor een behandeling bij GGZ Drenthe KJP een geldige zorgverzekering nodig. Vanaf  de eerste dag van de maand ná je 18e verjaardag moet je het wettelijk eigen risico betalen, óf het door jou vrijwillig verhoogde eigen risico als je in behandeling bent bij GGZ Drenthe. Als je hierover vragen hebt, kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

De kosten van een behandeling worden berekend met het Zorgprestatiemodel. Vraag je zorgverzekeraar wat een behandeling precies kost. 

Bekijk het overzicht: Uw ggz-kosten

Contact

Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Postbus 30007, 9400 RA Assen
T (0592) 33 48 00

Informatie over kosten en eigen risicoLees en bekijk verhalen van patiënten

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van kinder- en jeugdpsychiatrie bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vind je via Mijn GGZ Drenthe.

Patiëntinformatie A-Z

Een vraag stellen aan Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.